Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik osječkoga HSP-a Vladimir Krajnović optužio je danas osječku gradsku vlast s HDSSB-om na čelu za osvetnički progon nepoćudnih zaposlenika gradske uprave i gradskih tvrtaka kroz pripremu otpuštanja većeg broja zaposlenika.


Na konferenciji za novinare Krajnović je ustvrdio kako su svi pročelnici gradskih upravnih odjela gradonačelniku Krešimiru Bubalu (HDSSB) prošlog tjedna morali dostaviti popis djelatnika koji su, kako je rekao, ‘politički ili po nečijoj gruboj osobnoj procjeni, nepoželjni’, nazivajući to političkim revanšizmom.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Osudili su nevinog čovjeka. Radi se o političkoj presudi' Slika nije dostupna Rusija: Kasjanov tvrdi da je podvrgnut "političkom" sudbenom progonu

Krajnović je rekao kako je prvi val otpuštanja planiran u vrijeme godišnjih odmora kako bi ‘sve prošlo bez velike buke i pozornosti medija’, a drugi, još masovniji, u idućih godinu dana, nakon čega će, dodao je, HDSSB i HNS ‘zapošljavati svoje ljude, odane politici sukoba’.Krajnović je pozvao đakovačko-osječkoga nadibiskupa Marina Srakića da, kao osobni prijatelj gradonačelnika Bubala, takve planove javno osudi i distancira se od čina koji nije u skladu s kršćanskim naukom. Gradsku vlast pozvao je na socijalnu osjetljivost u vrijeme gospodarske krize te na skrb o građanima koji su joj na izborima dali povjerenje.