Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno istražuje

Nova afera u Čemincu: Dva sina načelnika Pinjuha stekla četiri stana u godinu dana, za dva dobili subvencije općine

Razgovor s novinarom Provjerenog (Foto: Dnevnik.hr)
Razgovor s novinarom Provjerenog (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Razgovor s novinarom Provjerenog (Foto: Dnevnik.hr) Razgovor s novinarom Provjerenog (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zlatko Pinjuh (Foto: Dnevnik.hr) Zlatko Pinjuh (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Mještani općine Čeminac upozoravaju na nove nelogičnosti vezane za njihova načelnika Zlatka Pinjuha.

Naime, njegovi su sinovi, jedan komunalni redar, a drugi zdravstveni tehničar, u godinu dana postali vlasnici čak četiri stana. Dva su, kao prve nekretnine, kupili su pomoću subvencija općine, doznaje Provjereno.

No nelogičnosti sežu još dalje. Ivan Rešetar, nezavisni vijećnik općine Čeminac, kaže kako općina ne financira kupnju stanova samo u općini, nego bilo gdje u županiji.

"Njima to nisu prve nekretnine. Mijenjali smo neke odluke. Meni je nelogično da mi financiramo nekretnine izvan Čeminca, ali njima to nije pasalo i to je napravljeno baš za njih", rekao je Rešetar za Provjereno.

Da stanovi pripadaju sinovima načelnika, pokazuju to ne samo natpisi na portafonima, računi koji vire iz sandučića, izvaci iz zemljišnih knjiga, već i sami susjedi. No reporter Mato Barišić otkriva i kako u stanovima koje su kupili ne žive oni, već ih iznajmljuju.

Veliko nezadovoljstvo mještana Zlatko Pinjuh izazvao je i u siječnju prošle godine kada je uveo neke, dotad nikad viđene, komunalne naknade.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene