Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosi Provjereno

"Bi li baka bila negdje u frižideru?": Nevjerojatan slučaj preprodaje grobnog mjesta, obitelj ništa nije znala

Preprodaja groblja na Mirogoju - 5
Preprodaja groblja na Mirogoju - 5 Provjereno
Aktualno Galerija Preprodaja groblja na Mirogoju - 4 Preprodaja groblja na Mirogoju - 4 Foto: Provjereno Preprodaja groblja na Mirogoju - 5 Preprodaja groblja na Mirogoju - 5 Foto: Provjereno Preprodaja groblja na Mirogoju - 3 Preprodaja groblja na Mirogoju - 3 Foto: Provjereno Preprodaja groblja na Mirogoju - 2 Preprodaja groblja na Mirogoju - 2 Foto: Provjereno +0 Preprodaja groblja na Mirogoju - 1 Galerija 1/5 >>
Da neće već gotovo godinu i pol dana moći sahraniti baku u njezin vlastiti grob, koji je između ostaloga više od stoljeća bio u obiteljskom vlasništvu, Željka Leskovac nije mogla ni zamisliti. Naime, pred bakinu je smrt sasvim slučajno saznala da njezino grobno mjesto preprodano trećoj osobi.

Baka, koja nikada nije ni pomislila na prodaju mjesta koja su obitelji pripadala generacijama, čak je i osobno urezala svoje ime na nadgrobni spomenik.

''Baka je, kako ja to volim reći, u špajzi na Mirogoju. Ne znam kako izgleda ta prostorija, mi smo je kremirali. Postavljam pitanje, što bi se dogodilo da je nismo kremirali, gdje bismo je onda držali? Da imamo leš godinu i pol, bi li baka onda bila negdje u frižideru?'' govori za Provjereno Željka Leskovac, snaha preminule vlasnice grobova.

Sličan šok doživjela je i obitelj Simić Vakanović, koja je nakon određenog vremena otkrila da njihov grob više nije njihov. "Ugovor je krivotvoren. Moj broj osobne iskaznice, moj potpis - sve je krivotvoreno," potvrđuje Emilija Simić Vakanović.

Ukradena grobna mjesta obiju sugovornica nalaze se na tzv. atraktivnim lokacijama, u središtu Mirogoja, tik do groba Franje Tuđmana. Međutim, još više začuđuje to što nije riječ samo o prenošenju grobnih mjesta na druge osobe krivotvorenjem dokumenata već su ih te osobe ustupile ili prodale trećim osobama.

Pročitajte i ovo Tomo Medved u Vukovaru - 7 Šarviz Dola Nove identifikacije iz masovne grobnice kod Vukovara. Medved poručio: "Naša postignuća su daleko od onoga što svi zajedno želimo"

Oštećene sugovornice tvrde da su ti slučajevi očigledan primjer organiziranog kriminala. Po podacima na osnovi kojih su krivotvoreni ugovori, kažu, jasno je da ih je moralo ustupiti Gradsko groblje. Kako je uopće došlo do takvih slučajeva, tko je krivotvorio dokumente i zašto DORH još nije zaključio slučaj – istražuje Provjereno.

Emisiju ne propustite večeras od 23:15 na Novoj TV!


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene