Dok sjever tuguje, jug slavi. HDZ-ova utvrda - Imotska krajina, kod glasovanja nema dvojbi, jer desno su odgojeni i kažu sami - do smrti se neće promijeniti. Nije to nikako jasno SDP-ovim navijačima, Međimurcima, koji od izbornog poraza još uvijek nisu došli sebi. Barbara Golja kod jednih i kod drugih otišla je snimiti postizborne reakcije.


Ako pitate mještane Ciste Provo u Imotskoj krajini, Zoran Milanović je 'upropastio Hrvatsku, zagadio i zemlju i nebo i sve'. Oni kažu, za HDZ glasuju oduvijek i glasovat će za njih do smrti. Sreli smo tamo i Ivana iz Njemačke koji je konstatirao vrlo odlučno - makar bili i gori, ali samo nek je desnica.

Vezani članci Međimurje, ilustracija - 2 Problem koji se godinama gura pod tepih: Suživot u Međimurju postaje nemoguć, a eskalacije se boje i građani i župan Suživot većinskog i manjinskog stanovništva u Međimurju - 2 Suživot u Međimurju izmiče kontroli, zabrinut je i župan: ''Bojim se splitskog scenarija. Ovo nije samo zvono za uzbunu, ovo je već 12 i 5''

I u susjednom Lovreću, slična situacija. Nema toga što HDZ treba napraviti da bi prestali glasovati za njih. A ako sve pokradu? 'I da bude najgora, moja je', kaže nam sugovornik Josip.

A na sjeveru zemlje vlada postizborna depresija. Međimurci su svoje glasove dali SDP-ovoj koaliciji. Strahovali su od pobjede HDZ-a, a ne vjeruju da jedan čovjek može promijeniti stranku. 'To niti Bog Isus ne zna kaj budu napravili. Sigurno samo najgore, ničem dobrom se ne možemo nadati', kaže nam Elizabeta iz Pribislavca.

Jedno je sigurno - i HDZ i SDP trebat će upućene, nove ljude. Koji će Hrvatsku odvesti dalje.

Više reakcija sjevera i juga pogledajte u priloženom videu!