Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Supruga serijskog ubojice: Pamtim ga samo kao dobrog oca i supruga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga makedonskog novinara Vlade Taneskog, koji je silovao, mučio i na kraju ubijao svoje susjede, a onda o istim zločinima izvještavao, dala je ekskluzivni intervju za 'Provjereno'.

U intervjuu je opisala njihov odnos i posljednje sate njegova života. Taneski suđenje nije dočekao - pronađen je mrtav u zatvoru u Tetovu. Službena verzija je samoubojstvo. 

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao

'Imali smo savršen brak, mnogi su nam zavidjeli. Bila sam sretna s njim', kaže Vesna Taneski i dodaje kako još ne može vjerovati za što je osumnjičen Vlado te kako joj se sve to čini kao užasan san. Vladu pamti kao dobrog supruga i još boljeg oca.

Novinar Vlado Taneski optužen je za silovanje, mučenje i ubojstvo tri starije žene u jugozapadnom makedonskom mjestu Kičevo, a policiji je postao sumnjiv kada je u izvještajima pisao o pojedinostima koje policija nije puštala u javnost.

'Želio je mnogo raditi, pisati, doći do istine, saznati nešto što nitko ne zna', rekla je Vesna u intervjuu za 'Provjereno'.

U redakciji u kojoj je radio bio je poznat kao dobar kolega i novinar, profesionalac, uvijek na mjestu događaja, osoba kojoj su vjerovali.

Žene koje je ubijao pronađene su gole i zadavljene telefonskom žicom, a prethodno su bile splono i fizički zlostavljane. Primjerice, posljednja žrtva, 65-godišnja žena, imala je 13 dubokih rana na lubanji i višestruke prijelome rebara.

Žene su navodno imale sličnosti s osumnjičenikovom pokojnom majkom, s kojom je, kako se doznaje, imao loš odnos.

'Nisam mogla vjerovati da sam s čovjekom o kojem to pričaju živjela toliko godina', ispričala je Vesna koja se sa suprugom posljednjih godina viđala samo vikendima, jer se zbog posla preselila u Skoplje.

'Rekla sam mu da mu opraštam, pitala ga zašto mi nije rekao da ima probleme', prepričala je Vesna njihov prvi susret u zatvoru.

'Mogla sam ja biti prva žrtva, ali to nisam ni u jednom trenutku po bilo čemu primjetila', rekla je Vesna te dodala kako je Vlado imao neprijatelje zbog onoga što je pisao i uvijek se bojao da bi mu netko nešto mogao podmetnuti.

'To mi je osobno govorio', kaže Vesna. 

Navodno se Tanevski utopio u kanti vode dok su njegovi cimeri, s kojima je i stavljen u ćeliju kako ne bi bio sam upravo iz predostrožnosti da ne počini suicid, spavali.

>> Novinar ubijao žene i izvještavao o tim ubojstvima!

>> Novinar ubojica ubio se utapanjem u kanti vode?!

>> Na temelju obdukcije postoji mogućnost da Tanevski nije počinio samoubojstvo

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene