Grdoviće i njihova Josipa već ste upoznali. U Provjerenom je prije samo pola godine prikazan treći prilog o Ivici i Jagodi, očajnim roditeljima koji su molili za dostojanstven život svog sina jedinca. Ekipa Provjerenog u Zadru je bila i četvrti put, a pratila je Ivicu tijekom humanitarne akcije za Josu i njegove prijatelje u Bistri.

Galerija


Josip je prikovan za krevet od rođenja, s hrpom dijagnoza. Nekoliko puta gledao je smrti u oči, ali nikad se nije predao.

U ožujku ove godine Grdovići su dobili najbolju moguću vijest. Joso je dobio novi, bolji i adekvatniji dom, pa se iz zadarske bolnice preselio u onu u Bistri gdje se nalazi bolnica za djecu s kroničnim bolestima.

No ni 300 km udaljen novi Josin dom nije prepreka da ga njegovi roditelji viđaju. Svaki, baš svaki vikend Ivica je u Bistri. Upoznao je divne ljude koji brinu o njegovu Josi, ali znao je da mora učiniti još. Zato je s Marjanom Ikić iz grupe građana Srce zadarsko organizirao humanitarnu akciju za svoga Josu i njegove prijatelje iz Bistre.

Josip Grdović (Foto: Provjereno) Priča koja je rasplakala Hrvatsku dobila je sretan kraj: "Dugo je trajalo, ali uspjeli smo preko vas..."

Marijana Markov (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Riječi 12-godišnje Marijane dotaknut će vas u dušu: ''Znali su mi se rugati jer nemam internet ni mobitel, da nam je kuća ružna..."

U samo dva sata kombi vozača Josipa Smoljana, koji se bez razmišljanja priključio akciji, bio je pun i spreman za polazak prema Bistri, a spreman je bio i Ivica.

''Meni to uopće nije teško. Dokle ćemo tako? Pa, dok jedan od nas dva ne odustane. Tako smo se ja i Joža dogovorili, a ovi drugi neka se prilagode Grdoviću. Moji znaju da na mene ne mogu računati ni jednu subotu ili nedjelju'', kaže Josin tata Ivica.

On je superjunak, ''supertata'', frajer, faca kojem ništa nije teško, za njega nema prepreka.

Kako je Ivica Grdović ujedinio Zadar da pomogne onima koji pomoć najviše treba, pogledajte u priči Mate Barišića u emisiji Provjereno u četvrtak 22:25 na Novoj TV.