Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv sisačko – moslovačke županice Marine Lovrić Merzel.


Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdila je da je povjerenstvo pokrenulo je postupak protiv Lovrić Merzel i SDP-ova saborskog zastupnika Ivana Račana zbog mogućeg kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Vezani članci Damir Krstičević Čeka se ispravno popunjena kartica: Damir Krstičević podnio novu imovinsku karticu pa ju povukao Nataša Novaković (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) I dalje neizvjesno oko izbora novog Povjerenstva za sukob interesa

Županica Lovrić Merzel opet pretjerala s troškovima?!

Lovrić Merzel se na teret stavlja da je Županija financirala lokalnu radijsku postaju u kojoj je suvlasnik njezin suprug, a da o tome nije prethodno obavijestila povjerenstvo.

'Sporno je što povjerenstvo nije bilo obaviješteno prije nego je došlo do sklapanja određenog ugovora. Postupak nalaže da povjerenstvo izradi pdređene smjernice i upute, što samoj dužnosnici, što tijelu vlasti', rekla je Orešković.

Dodala je kako povjerenstvo u slučaju kao što je financiranje radijske postaje, daje upute kako takav posao sklopiti transparentno. Istaknula je kako je posptupak pokrenut i protiv Ivana Račana. On nije na vrijeme prenio upravljačka prava u privatnoj tvrtki, s čime je kasnio više od godine dana.

'Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv njega jer je propustio pravovremeno prenijeti upravljačka prava u trgovačkom društvu Maxima komunikacije', rekla je Orešković.

Orešković je dodala i da su protiv sedmero, bivših i sadašnjih, članova upave HEP-a pokrenuti postupci zbog toga što su u isto vrijeme bili članovi nadzornih odbora i drugih trgovačkih društava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook