Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom tri dana proteklog vikenda na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježeno je 390.393 vozila te je naplaćena cestarina u visini od 15,95 milijuna kuna, priopćeno je iz HAC-a.


Kako se u nadolazećem vikendu očekuje povećani intenzitet prometa, HAC predlaže vozačima da u dane vikenda svoja putovanja prema moru započnu u petak u jutarnjim satima i u nedjelju u ranim jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima.

Vezani članci Izvlačenje automobila nakon nesreće na naplatnim kućicama Mraclin - 3 Nesreća na naplatnim kućicama: ''Vjerojatno se radilo o nenormalnoj brzini. Probijena su tri zida. Toga ni u filmovima nema'' Slika nije dostupna "Sezonske cijene": Od idućeg petka cestarine 10 posto skuplje

Tako će izbjeći migraciju stranih turista koji najviše dolaze subotom ili domaćih vikend turista koji na put kreću u petak u popodnevnim satima.

Za povratak s mora, odnosno putovanje s juga prema sjeveru, HAC predlaže petak i nedelju u ranim jutarnjim satima, a ako se na put mora krenuti u subotu, preporuča putovanje noću.