Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kriv je Milinović'

Prosvjeduju jer ne mogu obavljati pripravnički staž

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak medicinskih sestara i fizioterapeuta prosvjedovalo je pred Kliničkim bolničkim centrom u Osijeku, nezadovoljni što ne mogu obavljati pripravnički staž, bez kojega ne mogu zasnovati radni odnos.


Prošle godine Medicinsku školu u Osijeku završilo je stotinjak medicinskih sestara, fizioterapeuta i ostalih medicinskih struka, no, kako su istaknuli prosvjednici, nitko nije primljen u KBC na pripravnički staž, koji mogu obaviti jedino u toj zdravstvenoj ustanovi, a ne u domovima zdravlja i u privatnim zdravstvenim ordinacijama. Svi smo podnijeli molbe za obavljanje pripravničkog staža, no ‘ni sedam mjeseci kako smo na burzi rada, nismo dobili odgovor iz osječke bolnice’, istaknuli su prosvjednici.

Pročitajte i ovo KBC Sestre milosrdnice Projekt obnove Zagrebačka bolnica ruši dimnjak i ogradu, objavljeni detalji Slika nije dostupna Boje se za sigurnost Hrvatske medicinske sestre ne žele iz Libije

Kazali su kako je osječka bolnica potkraj prošle godine raspisala natječaj za primanje određena broja pripravnika, ‘ali od toga nije bilo ništa’, optuživši ministra Darka Milinovića bez čije suglasnosti ne mogu obavljati pripravnički staž. Prosvjednicima se obratio ravnatelj KBC-a Željko Vranješ te kratko izjavio da će teškoće s pripravničkim stažem biti uklonjene, ali nije rekao kada. Medicinske sestre i fizioterapeuti najavili su da će organizirati masovne prosvjede ako se njihov problem ne riješi, to više što i ove godine školu završavaju nove medicinske sestre i ostali medicinski kadrovi iz osječke medicinske škole. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene