Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljnici svih generacija

Prosvjedovali su i oni koji za svoj rad plaću nikad nisu primili...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poruke sindikalnih čelnika na glavnom prosvjedu protiv Vlade su jasne. Zvižduke odobravanja i brojne druge parole odaslali su iz prosvjedne kolone nezadovoljni iz cijele Hrvatske.

Među nezadovoljnim mnoštvom bilo je svih generacija, a i onih koji za svoj rad plaću nikad nisu vidjeli. Nezadovoljni i brojni, radnici su se okupili na Trgu Francuske republike. Stjepan goru situaciju ne pamti. 'Radio sam četiri mjeseca bez plaće, promijenio sam 12 firmi u četiri godine, gdje poslodavac ne isplaćuje plaću, prekovremeni rad, ništa. Doći će strani kapital, zgazit će nas. I ovako imamo mala primanja, imat ćemo sve manja', kazao je Stjepan Šalković, radnik Petrokemije.

Pročitajte i ovo Autobusi Autotroleja Nakon prosvjeda Povećavaju se plaće radnicima Autotroleja: Rast će još neke naknade Štrajk radnika riječke Čistoće čeka se odgovor Nakon što su stupili u štrajk, radnicima riječke Čistoće ponuđene veće plaće od 15 posto

Prosvjednoj koloni pridružile su se sve generacije. Od najmlađih do najstarijih. 'Nadam se da ću imati priliku živjet u zemlji u kojoj svi imaju svoj posao, redovitu plaću, da ne moraju brinuti što će im bit sutra', kazala je Tanja Štulić, studentica iz Osijeka.

>> VIDEO 'Ovo je sindikalni bljesak, ne tjerajte nas da pokrenemo oluju'

Požalio se i Ante Margić iz HŽ-a: 'Plaće kasne, nisu na vrijeme, užas! Krediti stižu na naplatu, teško!', kazao je.Po odgovore su stigli na glavni zagrebački trg. Metalci, strojovođe, učitelji - svi s istom porukom. 'Smatram da smo podcijenjeni u puno područja i da to može biti puno bolje i drugačije, ali samo ako smo svi zajedno', kazala je Lea Liović, pedagoginja iz Našica.

Nenad Mrgan iz Sindikata strojovođa Hrvatske je najavio nove štrajkove:'Pripremamo štrajkove i ozbiljnije aktivnosti jer očito nitko ne sluša i nitko ne želi napraviti reda', kazao je. A red, barem u isplati plaća, zajednička je želja svih hrvatskih radnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene