Hrvatskoj nedostaje pravosudnih policajaca. Samo u Remetinečkom zatvoru, tvrde u Sindikatu pravosudne policije, za normalan rad nedostaje čak 70 policajaca.

Galerija


Na taj i na druge probleme poput loših uvjeta rada, ugrožene sigurnosti, neplaćenih prekovremenih sati i premalih plaća upozorilo je 200-tinjak okupljenih pravosudnih policajaca. Prozivaju resorno ministarstvo i najavljuju veliki prosvjed ako se situacija u zatvorima ubrzo ne promijeni.

Vezani članci Radovi na remetinečkom rotoru pri kraju (Foto: Branimir Vorša/Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr doznaje: Radovi na remetinečkom rotoru završit će 9. siječnja, a asfaltiranje će biti gotovo i prije Božića Krešo Jelenko, dopredsjednik Sindikata pravosudne policije, u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Što se dogodilo na riječkom sudu? Iz sindikata poručuju: "Nakon godinu dana ispucate 11 metaka. Je li to obuka?"

Sindikalni povjerenik podružnice zatvora Zagreb Željko Rajić novinarima je pokazao mnoga improvizirana oružja koja su pronašli u ćelijama. 

"Mi ta oružja ne smijemo evidentirati kako bi ublažili da sve štima, kako mi radimo u dječjem vrtići", kaže Rajić.

Predsjednik sindikata pravosudne policije Armin Kotarević upozorava na loše uvjete rada. 

"Dosta nam je na ovakav način raditi i želimo upozoriti javnost na kakve uvjete mi radimo, nedostatak radnika", kaže Armin Kotarević, predsjednik sindikata pravosudne policije. 
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr