Hrvatskoj nedostaje pravosudnih policajaca. Samo u Remetinečkom zatvoru, tvrde u Sindikatu pravosudne policije, za normalan rad nedostaje čak 70 policajaca.

Galerija


Na taj i na druge probleme poput loših uvjeta rada, ugrožene sigurnosti, neplaćenih prekovremenih sati i premalih plaća upozorilo je 200-tinjak okupljenih pravosudnih policajaca. Prozivaju resorno ministarstvo i najavljuju veliki prosvjed ako se situacija u zatvorima ubrzo ne promijeni.

Vezani članci Zatvor Remetinec Bivši zatvorenik o mjerama u Remetincu: "Tamo je pakao! U sobi od 20 kvadrata je i do 8 zatvorenika. Kad netko ne može na čučavac, donesu mu stolac s rupom" Privođenje Dragana Kovačevića Klub kao riznica: Kovačević iz Slovenske 9 odvezao 12 milijuna kuna, DORH traži očitovanje o tužiteljici čiji je suprug sakrio novac

Sindikalni povjerenik podružnice zatvora Zagreb Željko Rajić novinarima je pokazao mnoga improvizirana oružja koja su pronašli u ćelijama. 

"Mi ta oružja ne smijemo evidentirati kako bi ublažili da sve štima, kako mi radimo u dječjem vrtići", kaže Rajić.

Predsjednik sindikata pravosudne policije Armin Kotarević upozorava na loše uvjete rada. 

"Dosta nam je na ovakav način raditi i želimo upozoriti javnost na kakve uvjete mi radimo, nedostatak radnika", kaže Armin Kotarević, predsjednik sindikata pravosudne policije. 
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr