Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demonstrirali pred gradskom upravom

Prosvjednici zaskočili Bandića i tražili ga kante za smeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred zagrebačkim gradskim poglavarstvom prosvjednici su zaskočili Milana Bandića tražeći od njega kante za smeče koje, kažu, nemaju već godinama. Iskamčili su barem obećanje.

Zelena akcija i udruga UZOR prosvjedovali su ispred zagrebačke gradske uprave uoči javne rasprave o gospodarenju otpadom. Protive se prijedlogu koji potpuno zanemaruje odvajanje i recikliranje, a zagovara gradnju spalionice u Resniku.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Tomislav Tomašević EKSKLUZIVNO ZA DNEVNIK NOVE TV Tomašević komentirao slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji. Otkrio rastu li cijene komunalija i kopira li Bandića: "Ja ne fejkam" Otpad na zagrebačkim ulicama - 11 Sramota glavnog grada VELIKA GALERIJA Grad se guši u smeću: Pogledajte kako izgledaju ulice Zagreba dok radnici Čistoće štrajkaju

Gradonačelnik tvrdi kako spalionica treba biti premještena izvan Zagreba te da se nikakav prijedlog neće provesti u djelo dok se ne postigne suglasje struke i javnosti.

>> Ferdelji: Sve što vam se sada obećava uzmite s rezervom

Ipak, najzanimljiva polemika razvila se o onome što treba prethoditi odvajanju otpada - kantama za smeće. 'A da nam kante pošaljete? Mi nismo ni mutavi ni blesavi da ne znamo razdvajati smeće. Mi kante tražimo već godinama, a nama ne da nitko kante. Mi nemamo ništa, nama psi raznesoše smeće!', kaže jedna prosvjednica.

'Molim vas, dobit ćete kante. Ja nisam direktor Čistoće, ja sam gradonačelnik. Molim, danas ćemo reagirati i dobit ćete kante', obećao je gradonačelnik Milan Bandić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene