Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Vladimir Ferdelji održao je jučer sastanak sa stanovnicima Dumovca i susjednih naselja na mjestu gdje sadašnja gradska uprava planira izgradnju centra za gospodarenje otpadom.


Tabi lokacija, uz Resnik gdje se predviđa izgradnja spalionice od 2018. godine, postala je glavni centar zbrinjavanja tona otpada protiv čega su ustali stanovnici tog područja.

Vezani članci Smeće u Zagrebu gorući problem (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Gorući problem u Zagrebu i dalje bez naznaka rješenja: Rok iz Bruxellesa sve bliži, a građani sve ljući Slika nije dostupna Bandić odustao od gradnje spalionice u Zagrebu 'Ja želim bidi moderan'

Ferdelji je kazao kako o izborima u svibnju ovisi gdje će se graditi ekološki upitno postrojenje pa je pozvao okupljene građane da izađu na izbore i daju glas za provjerene ljude.

'Gradonačelnik Bandić imao je 12 godina da riješi problem otpada u gradu, pa ukoliko problem želimo zaista i riješiti moramo promijeniti neznalice i pokvarenjake', istaknuo je Ferdelji.

>> Jakuševac 'seli' u Dumovec: 'Ljudi će umirati, tu namjeravaju odlagati i azbest!'

Stotinjak okupljenih stanovnika kazalo mu je kako će primiti svakoga gosta i političara koji im može pomoći pa su Ferdeljija pitali što mogu očekivati od njega. 'Ovaj predložen plan gospodarenja otpadom nije vrijedan komentiranja. Sve što vam se sada obećava uzmite s rezervom i pitajte te ljude zašto nešto do sada nisu napravili. U mom programu gospodarenje otpadom jedna je od tri ključne točke, a novac za kvalitetno rješenje mora se privući iz europskih fondova', pojasnio je Ferdelji.

Stanovnicima je poručio da biraju na izborima ljude koji neće dopustiti izgradnju centra u njihovom kraju. 'Što više izaberete svojih ljudi, centar s otpadom biti će dalje, a što manje, bliže vašem naselju', zaključio je Ferdelji. (Agenicja VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook