Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U štrajku

Prosvjedni mimohod radnika Arene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici pulske Modne kuće 'Arena' koji su od petka u štrajku, danas su prosvjednim mimohodom kroz središte grada upozorili na katastrofalnu situaciju u tvrtki u kojoj im je zadnja plaća isplaćena za mjesec svibanj 2013.

Radnici pulske trikotaže i danas su pozvali Trgovački sud u Rijeci da hitno donese rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad tom tvrtkom jer je, poručili su, 'to na žalost jedini mogući način da radnici svoju životnu egzistenciju ostvare putem novčane naknade na Zavodu za zapošljavanje'.

Pročitajte i ovo Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 5 Dobri trendovi I to smo dočekali: U zagrebačkoj Areni više nema nijednog pacijenta, dvorana zasad ostaje samo u pripravnosti Slika nije dostupna ARENA SE PUNI U nekim hotelima planiraju doček Nove godine, struka upozorava: "Apeliram na kolege hotelijere da se pridržavaju mjera. Najvažnije je da ostanemo zdravi"

Noseći transparente 'Tko je srušio Arenu', 'Mi smo za rad a ne za glad', 'Klupko se odmotalo', 'Nismo robovi već radnici bez plaća' te 'Zaustavimo kapitalistički teror', povorka od četrdesetak zaposlenika kojima se priključilo i pedesetak građana te predstavnika drugih sindikata, krenulo je do Foruma i pulske gradske palače.

Dočekali su ih je pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valtera Flego. Ustvrdivši kako je svjestan teškog trenutka koji proživljavaju radnici ovog, kako je rekao 'gospodarskog simbola Pule', Miletić je kazao kako je Grad do sada učinio maksimum kada je trebalo pomoći toj tvrtki u reprogramu obveza prema Gradu.

Hrelja: Prokletstvo Mirne i Arene su njihove nekretnine

'Grad nije nikada poduzeo niti jedan korak kojim bi se na bilo koji način naštetilo zaposlenicima ove tvrtke. Stojim iza vas radnika, želim vam pomoći, otvoren sam za razgovor,' poručio je Boris Miletić dodavši kako radnici imaju potporu grada jer su oni, kako je rekao, 'ponos Grada Pule'.
Za sutra ujutro najavio je svoj dolazak u tvrtku i razgovor sa zaposlenicima i predstavnicima tamošnjeg sindikata.

Istarski župan Valter Flego je također podržao zahtjeve zaposlenika koji se odnose na trenutnu isplatu svih zaostalih plaća i vrijeme provedeno u štrajku. jer, kako tvrde u sindikatu 'do njega je došlo isključivo krivnjom uprave ove tvrtke'. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene