Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Protuzakonit projekt"

Burno zbog lex LNG-ja, prosvjednici ljutito poručili: "Hoće li otok Krk sutra ugošćivati turiste u varikini?!"

Prosvjed ispred Zagrebačke gradske skupštine (Foto: Zelena akcija)
Prosvjed ispred Zagrebačke gradske skupštine (Foto: Zelena akcija) Zelena akcija
Aktualno Galerija +0 Prosvjed ispred Zagrebačke gradske skupštine (Foto: Zelena akcija) Galerija 1/1 >>
U Hrvatskom Saboru cijelo jutro se raspravlja o takozvanom lex LNG-ju, Zakonu o terminalu za ukapljeni plin koji bi se trebao izgraditi na Krku. Upravo je ovaj Zakon bio razlog provjeda pred zgradom sabora.

Ispred Sabora je uoči sjednice održan prosvjed protiv donošenja lex LNG-ja.

Predstavnici Zelene akcije, Općine Omišalj i Grada Krka
upozorili su da je projekt protuzakonit i protivan volji stanovnika Primorsko-goranske županije. Smatraju da nije primjereno da se tako bitan zakon donosi po hitnom postupku. Naglasili su i štetnost plutajućeg terminala za okoliš.

Pročitajte i ovo Okupljanje islamista u Hamburgu 27. travnja 2024. Okupljanje islamista Usred Europe paradirali s transparentima koji pozivaju na šerijat, političari složni u osudi: "Takvi slobodno mogu iseliti" Prosvjed u Gruziji Tisuće na ulicama VIDEO Kaos u državi na rubu Europe: Veliki prosvjedi danima ne prestaju, došlo i do sukoba s policijom

"Jeste li čuli da se igdje ispušta više od 300 tona varikine godišnje u more, a da se istovremeno na 300 metara od tog ispuštanja kupaju kupači i lokalnog stanovništva i turisti? Hoće li otok Krk kao 10-postotni udjeličar turističkih noćenja i prihoda od turizma Republike Hrvatske ugošćivati sutra turiste u varikini'", zapitala se načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.

Prosvjed zbog plana gospodarenja otpadom

A ispred Zagrebačke gradske skupštine održan je prosvjed uoči sjednice na kojoj se odlučuje o donošenju plana gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu za razdoblje do 2023. godine. Prosvjednici iz Zelene akcije i udruge za zaštitu okoliša Resnik protive se prijedlogu ovakvog plana jer je, kažu, po njima štetan i nije u interesu građana. S transparentima i zvižducima dočekali su gradonačelnika Milana Bandića.

"Onaj plan koji je odbijen na prošloj skupštini, u svojoj suštini on je ostao isti, napravljene su kozmetičke promjene. Čitav je baziran na lošem konceptu, što ponavljamo dugi niz godina", rekla je Branka Genzić Horvat iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik.

Marko Košak iz Zelene akcije rekao je kako smatraju da se ulaganja koja se planiraju za megacentar trebaju preusmjeriti u kvalitetno prikupljanje i recikliranje.

Prosvjed ispred Zagrebačke gradske skupštine (Foto: Zelena akcija) Prosvjed ispred Zagrebačke gradske skupštine (Foto: Zelena akcija) Foto: Zelena akcija
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene