Zbog prometne "crne točke" održan je prosvjed u Stankovcima. Sporno raskrižje Hrvatske ceste namjeravaju preurediti u kružni tok do 2023. godine.

Galerija


Na tom je mjestu u 14 godina bilo 50 nesreća, a na početku ovoga tjedna jedna je osoba poginula i tri su ozlijeđene.

Vezani članci Prometna nesreća u Resniku (Foto: pozega.eu) - 3 Auto letio 50 metara, mladić jaukao od bolova, no samo je lakše ozlijeđen: "Pa vidite, motor mu je doslovno završio u krilu" Potjera u Splitu (Foto: Dalmacija danas) Drama u Splitu: Motociklom naletjeli na policajca i ozlijedili ga pa pobjegli. Policija nakon potjere uhvatila jednog sumnjivca, za drugim tragaju

Nekoliko sati prije samog prosvjeda, raskrižje je uređivano. Hrvatske ceste planiraju ga u potpunosti rekonstruirati u kružni tok do 2023. godine.

"Ovo je jedna stvarno jako velika opasnost", kaže sudionik prosvjeda Ive.

"To je bio užas, tu se sudaraju, znate kako oni ne staju, proliću", kaže Nikola.

"Tu se nešto mora napraviti, nama koji tu živimo dosta je gledati mrtve ljude kako leže na cesti, kako Hitna i vatrogasci izvlače polomljene iz smrskanih vozila", itaknuo je Željko Baradić, načelnik Općine Stankovci

"Ja vjerujem da ćemo dogodine doći svi u još većem broju na otvaranje riješene ove crne točke", kazao je Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.