Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjene nisu uvjet

Odlična prilika: Studenti, nudi se plaćena praksa u Europi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlična prilika ukazala se za sve studente. Zagrebačko i splitsko sveučilište studentima nude praksu u jednoj od europskih zemalja.

Usavršavanje traje maksimalno godinu dana, a iznos mjesečnih potpora kreće se od 400 do 500 eura, ovisno u koju zemlju idete.

Pročitajte i ovo Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore DORH Vruća fotelja Objavljena imena kandidata za novog šefa DORH-a

Poželjele su odlazak u inozemstvo i to im se ostvarilo.  Dina je preko splitskog sveučilišta otišla u Rim, a Sabina u Portugal. Na studijski boravak.

'Mislim da je to jedno od najljepših iskustava i nešto što je u potpunosti promijenilo moj život', ispričala je Dina. 'Nekakvo iskustvo koje ti nitko neće moći oduzeti i koje ti jednostavno samo može donijeti pluseve u životu', zaključila je Sabina.

Nude se prakse u zemljama Europske Unije od 3 do 5 mjeseci. Negdje i godinu dana. Za to vrijeme, dobivate mjesečnu potporu od 400 do 500 eura. Ovisno o zemlji u koju putujete. Putni troškovi su uračunati, sami plaćate samo zdravstveno i putno osiguranje, i naravno morate se raspitati o standardu zemlje u koju odlazite.

>> Što se to događa na hrvatskim fakultetima?!

'Ne morate imati sve petice, dovoljno je da ste jako motivirani, samostalni, odgovorni i da ćete se prihvatiti posla i krenut u ovo iskustvo', tvrdi Ana Ćosić, koordinatorica Sveučilišta u Splitu. Sabina se uskoro vraća. Ovaj put na praksu. 'Za dva tjedna odlazim opet u Portugal gdje ću raditi devet mjeseci u struci kao programer', ispričala je.

Prijaviti se može bilo tko. Bitno je samo da je studentu to prvi takav odlazak. Prosjek ocjena mora biti minimalno 2,75. Morate poznavati jezik zemlje u koju odlazite i napisati pismo motivacije.

Uz to što je usavršila sve to, Dinu je putovanje promijenilo. 'Da sam se osamostalila, da sam naučila kuhati, voditi računa o sebi', tvrdi. Natječaj na zagrebačkom sveučilištu traje do početka prosinca, splitskom do kraja rujna. Dini i Sabini ovo iskustvo otvorilo je vidike. Dalo novu želju i motivaciju za učenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene