Mještani otoka Ilovika danas prosvjeduju zbog ukidanja brodske linije koja njihov otok povezuje s uvalom Mrtvaška. Okupili se gotovo svi stanovnici. Kada im se gradonačelnica pokušala obratiti, jednoglasno su je izviždali i poručili - "Lažeš, lažeš...".

Galerija Stanovnici Ilovika prosvjeduju zbog ukidanja brodske linije - 5 Stanovnici Ilovika prosvjeduju zbog ukidanja brodske linije - 1 Stanovnici Ilovika prosvjeduju zbog ukidanja brodske linije - 2 +1 Stanovnici Ilovika prosvjeduju zbog ukidanja brodske linije - 3

Ilovičani su danas došli na Mali Lošinj te prosvjeduju ispred Gradske uprave zbog ukidanja brodske linije. Okupili su se gotovo svi stanovnici, njih više od 100, javlja reporter Domagoj Mikić.

Vezani članci Kutinska Petrokemija - 2 Petrokemija na rubu propasti? Dnevnik Nove TV doznaje: Sprema se prosvjed Donald Trump i Stormy Daniels (Foto: AFP) Trump tvrdi da će biti uhićen zbog porno zvijezde: "Znam točno i kada će to napraviti"

Ono što ih ljuti jest izgradnja trajektne luke Mrtvaška, a problem je što tamo ne mogu pristati svojim brodovima, a to im je najbliža poveznica s Lošinjem.

Ako idu svojim brodicama - okolnim putem im treba oko sat vremena, a do Mrtvaške otprilike 15 minuta, što je vrlo važno u hitnim slučajevima.

Djeca ovaj tjedan nisu išla u školu zbog jakog vjetra, a da su povezani s Mrtvaškom, to ne bi bio problem.

"Ovo je naš početak, a vaš kraj", "Ne damo život", "Pravo na obrazovanje", ističu pojedini stanovnici na transparentima.

Gradonačelnica se obratila okupljenima, a oni su odlučno pokazali što misle takpo što su je - izviždali. "Lažeš, lažeš", orilo se rivom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju