Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSVJEDUJU NA LOŠINJU

VIDEO Ljutiti mještani Ilovika više nemaju strpljenja, izviždali su gradonačelnicu - "Lažeš, lažeš..."

Mještani otoka Ilovika danas prosvjeduju zbog ukidanja brodske linije koja njihov otok povezuje s uvalom Mrtvaška. Okupili se gotovo svi stanovnici. Kada im se gradonačelnica pokušala obratiti, jednoglasno su je izviždali i poručili - "Lažeš, lažeš...".

Ilovičani su danas došli na Mali Lošinj te prosvjeduju ispred Gradske uprave zbog ukidanja brodske linije. Okupili su se gotovo svi stanovnici, njih više od 100, javlja reporter Domagoj Mikić.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

Ono što ih ljuti jest izgradnja trajektne luke Mrtvaška, a problem je što tamo ne mogu pristati svojim brodovima, a to im je najbliža poveznica s Lošinjem.

Ako idu svojim brodicama - okolnim putem im treba oko sat vremena, a do Mrtvaške otprilike 15 minuta, što je vrlo važno u hitnim slučajevima.

Djeca ovaj tjedan nisu išla u školu zbog jakog vjetra, a da su povezani s Mrtvaškom, to ne bi bio problem.

"Ovo je naš početak, a vaš kraj", "Ne damo život", "Pravo na obrazovanje", ističu pojedini stanovnici na transparentima.

Gradonačelnica se obratila okupljenima, a oni su odlučno pokazali što misle takpo što su je - izviždali. "Lažeš, lažeš", orilo se rivom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene