Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez incidenata

Prosvjed protiv rasizma i policijskog nasilja održan i u Zagrebu: Sudionici kleknuli u znak solidarnosti sa žrtvama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma održao se prosvjed protiv policijskog nasilja i diskriminacije. Prosvjed se održao u solidarnosti s američkim pokretom Black Lives Matter.

Miran prosvjed počeo je oko 18 sati, a okupilo se nekoliko stotina ljudi. Prosvjed se održao mirno, a svi okupljeni kleknuli su u znak podrške žrtvama policijskog nasilja i rasizma. Prosvjednici su na početku kleknuli su u znak podrške žrtvama rasizma i policijskog nasilja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilje bez granica i kraja Stoti dan prosvjeda protiv rasizma u Portlandu: Policija bacala suzavac na prosvjednike koji su ih zasuli Molotovljevim koktelom Slika nije dostupna Val nasilja i prosvjeda u SAD-u Policija u Washingtonu ubila crnca, misle da je imao oružje. Građani im poručili: "Neće se izvući samo tako"

Na trasparentima prosvjednika su se mogle vidjeti poruke poput "Ne mogu nas sve pobiti", "Zaustavimo nepravdu prema manjinama u Hrvatskoj" i "Samo ljubav".

Među okupljenima su se našli i političari. Među njima su Tomislav Tomašević i Anka Mrak-Taritaš, koja je na svom Facebook profilu napisala: "Veseli me da se puno mladih ljudi okupilo danas na prosvjedu protiv rasizma u Zagrebu."

Podsjetimo, diljem svijeta se organiziraju prosvjedi potaknuti snimkom ubojstva Georgea Floyda, koji je preminuo nakon što je policajac Derek Chauvin klečao na njegovu vratu.

Prosvjed je završio bez incidenata, u mirnom tonu s porukama podrške svima koji se u svijetu suočavaju s rasizmom i policijskom brtutalnoscu. Velikih kritika prema hrvatskoj policiji nije bilo.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene