Odjeveni u crno, nosili su majice s natpisom "Sama si to tražila" i veliki transparent "Žene i djevojčice žrtve HR pravosuđa".

Galerija


Studenti i građani prosvjedovali su u srijedu navečer pred zadarskim Županijskim sudom zbog nedavne odluke suca istrage Ivana Markovića da se petorica mladića osumnjičenih za silovanje maloljetnice puste na slobodu uz mjere opreza.

Vezani članci Policijska postaja u Zadru (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Petorica mladića osumnjičena za grupno silovanje djevojčice puštena iz pritvora Zlostavljanje (Foto: Getty Images) Strava kod Zadra: Sedmorica mladića godinu dana grupno silovala maloljetnicu, prijetili joj objavom snimke?

Odjeveni u crno, nosili su majice s natpisom "Sama si to tražila" i veliki transparent "Žene i djevojčice žrtve HR pravosuđa". Na ulici ispred suda zapalili su svijeće, a u jednom je trenutku jedan muškarac na komadu papira ispisao "zatvoreno zbog preuređenja" te kleknuo ispred ulaza u sud.

Izveli su pritom i prigodni performans, kojim su poručili da je dosta takve prakse u domaćem pravosuđu.

Prosvjed je organizirao Klub studenata/ica sociologije Antifjaka, a na svom su Facebook profilu objavili i poduži tekst u kojem su objasnili što ih je ponukalo na ovu akciju