Odjeveni u crno, nosili su majice s natpisom "Sama si to tražila" i veliki transparent "Žene i djevojčice žrtve HR pravosuđa".

Galerija


Studenti i građani prosvjedovali su u srijedu navečer pred zadarskim Županijskim sudom zbog nedavne odluke suca istrage Ivana Markovića da se petorica mladića osumnjičenih za silovanje maloljetnice puste na slobodu uz mjere opreza.

Vezani članci Prosvjed u Erfurtu protiv pakta s krajnjom desnicom - 2 Tisuće ljudi na ulicama u Njemačkoj: Oko 18.000 prosvjednika suprotstavilo se ''paktu'' s krajnjom desnicom Zlostavljanje (Foto: Getty Images) Strava kod Zadra: Sedmorica mladića godinu dana grupno silovala maloljetnicu, prijetili joj objavom snimke?

Odjeveni u crno, nosili su majice s natpisom "Sama si to tražila" i veliki transparent "Žene i djevojčice žrtve HR pravosuđa". Na ulici ispred suda zapalili su svijeće, a u jednom je trenutku jedan muškarac na komadu papira ispisao "zatvoreno zbog preuređenja" te kleknuo ispred ulaza u sud.

Izveli su pritom i prigodni performans, kojim su poručili da je dosta takve prakse u domaćem pravosuđu.

Prosvjed je organizirao Klub studenata/ica sociologije Antifjaka, a na svom su Facebook profilu objavili i poduži tekst u kojem su objasnili što ih je ponukalo na ovu akciju