Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aktivisti Građanske akcije održali su miran prosvjed ispred Bazilike srca Isusova u Palmotićevoj ulici, gdje se održavala misa zadušnica za ustaškog zločinca, poglavara Nezavisne drzave Hrvatske Antu Pavelića.


Skupina aktivista s transparentom 'Spriječimo fašizaciju društva' svojim je tijelima pokušalo blokirati ulaz u crkvu. Dio aktivista nosio je Davidovu zvijezdu, a svoju poruku da Ante Pavelić ne pripada u javni prostor Hrvatske, pokušali su poslati i pomoću transparenta na kojem je pisalo '20101 dijete ubijeno u Jasenovcu. 200.000 ubijeno u ustaškim logorima. Sve naredio Ante Pavelić.'

Vezani članci Transparent s likom Pavelića na ogradi vrtića u Širokom Brijegu (Foto: Bljesak.info) Transparent s likom Ante Pavelića osvanuo na ogradi vrtića u Širokom Brijegu Slika nije dostupna U Sarajevu osvanuli plakati s likom zloglasnog hrvatskog ustaškog poglavnika

'Došli smo kako bismo upozorili na ono što se svakog 28. prosinca događa ovdje u crkvi u Palmotićevoj, a to je misa zadušnica za koljača i izdajnika Antu Pavelića. Očito vlasti nisu zainteresirane, pa smo mi došli ovdje kako bi smo upozorili na to', rekla je aktivistica Morana Rozić.

U zagrebačkoj policiji rekli su u subotu da je došlo do verbalnog konflikta, ali da nije bilo potrebe za intervencijama te da nitko nije priveden.

Fizički nasrnuo na djevojku: 'Ku*** me snima!'

Nakon akcije, aktivisti su na Facebook stranici Građanske akcije objavili poruku u kojoj su akciju ocijenili uspješnom.

'Naravno, naši kolege su išli u miran prosvjed kojim su željeli skrenuti pozornost javnosti da Katolička crkva podržava ovakvo slavljenje zločinca kao i dio građanstva što još uvijek veliča zločinačku NDH-a, no ipak bilo je manjih incidenata', stoji između ostalog u poruci aktivista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook