Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaćat će samo režije

Bandić kultno zagrebačko Kino Europa dodijelio novom korisniku, koji će ga koristiti - besplatno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb dao je prostor Kina Europe na korištenje ustanovi Kulturno informativni centar, iako prostor nije obnovljen, što je bio razlog izbacivanja zakupnika prošle godine.

Prostor Kina Europa na korištenje je predan Kulturno informativnom centru, vidljivo je iz dokumenta objavljenog na stranicama Grada Zagreba, a koji je potpisao gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

To je učinjeno nakon što je prošle godine iz tog istog prostora nakon isteka desetogodišnjeg ugovora izbačen zakupnik Zagreb film festival jer je zgradi potrebna renovacija. Iako renovacija nije učinjena, prostor sada ipak može koristiti Kulturno informativni centar, i to – besplatno, objavio je Telegram.

''Ustanovi Kulturno informativni centar sa sjedištem u Zagrebu, Peradovićeva 5, dodjeljuje se na korištenje prostor – u naravi zgrada „Kino Europa“, izgrađena na z.k.č. 3271/2 k.o. Grad Zagreb, koja se sastoji od podruma, prizemlja, kata, etaže za projiciranje i potkrovlja, ukupne površine 1.983,13 m2, za obavljanje registrirane djelatnosti Centra, posebice održavanja tribina te filmskih programa, uključujući i međunarodnu filmsku suradnju te suradnju s renomiranim filmskim festivalima, bez naknade'', stoji u zaključku Odluke koju je Bandić potpisao.

U nastavku odluke stoji da je novi korisnik mora podmirivati sve troškove korištenja, odnosno režije.

"Tužni smo i razočarani jer se nažalost ispostavilo da su naši strahovi bili utemeljeni i da smo upozoravali s razlogom. Očito je da plana za obnovu kina nema (on se od lipnja 2019. promijenio nekoliko puta), natječaja (iako najavljenog od strane gradonačelnika) za novu upravu također nije bilo. Zanima nas i po čemu se KIC nametnuo kao odgovarajući upravitelj, osim što je gradska ustanova, jer koliko nam je poznato nisu se isticali s kinoprikazivačkom djelatnošću i filmski program im je velikim dijelom radio vanjski partner", kazao je Boris T. Matić iz Zagreb film festivala

Pročelnica za kulturu Milana Vuković Runjić tvrdi da se od obnove nije odustalo.

"Ustanova KIC preuzela je kino Europa, i to je sve bilo u skladu s procedurom. Radovi na obnovi kina bit će veliki i opsežni te će ih ubuduće nadgledati, a nadležni uredi će izvoditi radove. KIC će ubuduće komunicirati s javnošću o svemu što se tiče kina Europa - kako radova, tako i budućih programa", rekla je pročelnica za kulturu Vuković Runjić, prenosi Jutarnji list.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene