Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnikov recept

Proslava Praznika rada u Maksimiru: 60.000 porcija graha i Bandićevi karanfili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni praznik rada, 1. svibnja Zagrepčani kao i svake godine slave u parku Maksimiru, u koji su od ranog jutra počeli dolaziti na druženje uz tradicionalni grah i zabavni program.

U Maksimir je oko 10 sati stigao gradonačelnik Milan Bandić dijeleći građankama i građanima crvene karanfile, a zatim je na livadi dijelio grah s kobasicom, pancetom i dimljenom vratinom pripravljen, kako je rekao, "po gradonačelnikovoj recepturi".

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Donesena konačna odluka Glavni odbor SDP-a potvrdio liste: Na izbore izlazi i poznata pjevačica, a neki gradonačelnici odbili su pozicije Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Šezdeset tisuća porcija graha pripremljeno je, kao i uvijek, uoči proslave u Ustanovi Dobri dom. Grah će se dijeliti do večernjih sati. "Nema politike, nema govora, nema ništa. Ima graha i dobrog raspoloženja i neka tako ostane", rekao je Bandić i dodao da se nada dobrom vremenu.

Za 1. svibanj sugrađankama i sugrađanima je poručio "više rada, reda i odgovornosti, bolje organizacije i rada i solidarnosti".

Sindikati obilježavaju 1. svibnja: 'Ustani roblje, diži se'

"Rada da radimo i solidarnosti s onima koji se u utakmici rada i kapitala ne snađu i treba im pomoć i zato smo od grada Zagreba napravili najsocijalno odgovorniju metropolu u Europi", rekao je. "Bez obzira na 780 milijuna kuna koje nam je poreznom reformom uzeto, ni jednu socijalnu mjeru građanima nismo uskratili i tako će biti i ubuduće. Morat ćemo još više raditi da to osiguramo i ubuduće", istaknuo je Bandić.

I zagrebački SDP-ovci su građankama i građanima dijelili crvene karanfile. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić je istaknuo da je Zagreb radnički grad. "Radnici su izgradili grad Zagreb. Danas ne bi bio ovo što je, da nije bilo radničke klase. Prema tome, ovo je praznik svih nas, a pogotovo ljudi koji su u starijoj životnoj dobi, koji su nam ostavili to što danas imamo", poručio je Bernardić.

Na ulazu u park Maksimir letke je dijelila Socijalistička radnička partija Hrvatske. Na letku između ostalog poručuju da se radnici trebaju boriti za 7 sati rada, 9 sati odmora i 8 sati sna. Poručuju i: "Ne želimo više 'zlatne' zahode i fontane, hoćemo radna mjesta za mlade, za tate i mame!" te "Svatko neka živi od svog rada". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene