Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebačko-ljubljanski mitropolit Porfirije Perić obišli su zagrebački katedralu stradalu u potresu. Pred katedralom ih je dočekala prosjakinja s više nego zanimljivim prijedlogom.


Nakon obilaska zagrebačke katedrale u kojoj su se kardinal Josip Bozanić i mitropolit Porfirije zajednički pomolili pred katedralom ih je dočekala prosjakinja.

Vezani članci Kardinal Josip Bozanić Bozanić poručio s polnoćke: "Želimo da se ova radost i ovo slavlje u duhu skromnosti razlije na sve koji su s nama povezani" Kardinal Josip Bozanić Kardinal Josip Bozanić kritizirao mjere protiv korone: "Propisi moraju biti logični, razumljivi i provedivi"

''Daj mi 20 kuna da joj dam'', zamolio je okupljene Porfirije, ali nitko se nije latio novčanika. ''Nemam, majkemi'', opravdavao joj se. Potom je ona iznijela zanimljiv prijedlog - ona će njemu dati 50 kuna, a on njoj 100. Svi su se nasmijali na tu ideju, ali ona nije odustala.

''Nemam, kad nemam, ženo Božja'', na kraju joj je rekao i otišao. ''Vidiš kako si lijep'', dobacila mu je na kraju prosjakinja koja je ostala neobavljena posla.