Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebačko-ljubljanski mitropolit Porfirije Perić obišli su zagrebački katedralu stradalu u potresu. Pred katedralom ih je dočekala prosjakinja s više nego zanimljivim prijedlogom.


Nakon obilaska zagrebačke katedrale u kojoj su se kardinal Josip Bozanić i mitropolit Porfirije zajednički pomolili pred katedralom ih je dočekala prosjakinja.

Vezani članci Slika nije dostupna Bozanić: 'Zar se baš ništa ne može učiniti da bi se rušenje zaustavilo?' Slika nije dostupna Novi mitropolit Porfirije: Neće mi biti teško voljeti bijeli Zagreb i to javno, a ne tajno kao što pjeva Arsen Dedić

''Daj mi 20 kuna da joj dam'', zamolio je okupljene Porfirije, ali nitko se nije latio novčanika. ''Nemam, majkemi'', opravdavao joj se. Potom je ona iznijela zanimljiv prijedlog - ona će njemu dati 50 kuna, a on njoj 100. Svi su se nasmijali na tu ideju, ali ona nije odustala.

''Nemam, kad nemam, ženo Božja'', na kraju joj je rekao i otišao. ''Vidiš kako si lijep'', dobacila mu je na kraju prosjakinja koja je ostala neobavljena posla.