U utorak je proradio takozvani splitski metro. Riječ je o podzemnoj željezničkoj vezi između predgrađa grada i trajektne luke u njegovu središtu.

Galerija


U cijeli se projekt krenulo kako bi se pokušale smanjiti gužve na ulicama, posebno u sezoni kada kroz splitsku luku prolaze svi oni koji idu prema srednjodalmatinskim otocima.

Vezani članci Hitna pomoć/ilustracija (Foto:Ivo Čagalj/Pixsell) Splitu prijeti kolaps: "Ovako nije bilo ni u vrijeme rata. Ako ovo ne stane bujati doći će trenutak kada više nećemo moći raditi!" Prosvjed stanara Bačvica zbog regulacije prometa kod trajektne luke (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Veliki prosvjed Splićana: "Da je ego manji, grešku biste odavno priznali"

''Ovo danas prvi je korak onoga što mi želimo nazvati splitskim metroom. Cilj je spojiti zračnu i trajektnu luku, dvije najprometnije luke na istočnoj obali Jadrana. Na nama je sada izdržati, naviknuti građane na ovaj novi sistem i poticati željeznički promet i rasterećenje centra grada od gradskog, javnog i privatnog prijevoza'', rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Zanimljivo je istaknuti da je vožnja, koja inače traje tek četiri minute, u prvom polasku kasnila gotovo tri minute.