U utorak je proradio takozvani splitski metro. Riječ je o podzemnoj željezničkoj vezi između predgrađa grada i trajektne luke u njegovu središtu.

Galerija


U cijeli se projekt krenulo kako bi se pokušale smanjiti gužve na ulicama, posebno u sezoni kada kroz splitsku luku prolaze svi oni koji idu prema srednjodalmatinskim otocima.

Vezani članci Blaženko Boban Župan Blaženko Boban o splitskom domu: "Neće biti oprosta ako se utvrdi da je netko pogriješio" Evakuirani štićenici Doma za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici Štićenici Doma smješteni na Križine: Beroš stigao u Split, oglasio se i ravnatelj splitskog KBC-a

''Ovo danas prvi je korak onoga što mi želimo nazvati splitskim metroom. Cilj je spojiti zračnu i trajektnu luku, dvije najprometnije luke na istočnoj obali Jadrana. Na nama je sada izdržati, naviknuti građane na ovaj novi sistem i poticati željeznički promet i rasterećenje centra grada od gradskog, javnog i privatnog prijevoza'', rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Zanimljivo je istaknuti da je vožnja, koja inače traje tek četiri minute, u prvom polasku kasnila gotovo tri minute.