Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slavko Linić kazao je da će proračun za sljedeću godinu donijeti ugrožavanje tečaja kune, povećanje nelikvidnosti i nezaposlenosti, povećanje problema neisplate plaća i mirovina te probleme isplate vanjskog duga.


Linić je ocijenio dosadašnji rad guvernera HNB-a Željka Rohatinskog na održanju monetarne stabilnosti kvalitetnim, procijenivši da on neće moći kontrolirati stabilnost i iduće godine. Linić je kazao da će saborska rasprava o proračunu koja slijedi idućeg tjedna pokazati da ne postoji parlamentarna demokracija zbog toga što će saborski zastupnici dobiti prijedlog proračuna u ponedjeljak, a već u utorak će morati raspravljati o njemu.

Vezani članci Policija, ilustracija Ispostavljali lažne račune: Dvojac iz Vinkovaca oštetio državu za gotovo 17 milijuna kuna Slika nije dostupna VIDEO: Jurčić izradio proračun na proračunskom kalkulatoru

>> Administracija buja i potreban je dramatičan rez!

'Sabor je glasačka mašinerija HDZ-a'

'To pokazuje da Sabor nema utjecaja ni kreativne moći na ono što bi morao imati te je postao samo glasačka mašinerija HDZ-a. Druga karakteristika te rasprave bit će očekivanje hoće li Ivo Sanader uspjeti preoteti dio zastupnika HDZ-u', rekao je Linić izrazivši uvjerenje da to Sanaderu neće uspjeti.

'Umjesto toga saborska rasprava bi trebala donijeti poruku što proračun pruža za budućnost, kako kreirati gospodarsku politiku da se nešto promijeni i zaustavi pad', rekao je Linić.

Na putu bez povratka

Saborski zastupnik Željko Jovanović je kazao da najave proračuna za 2011. godinu pokazuju da smo 'na putu Jadranke Kosor za put Hrvatske na put bez povratka'. 'Hrvatska je pretvorena u društvo potpune neodgovornosti i neograničene mogućnosti pljačke za osobne i stranačke potrebe', kazao je. Nabrojio je niz HDZ-ovih dužnosnika i članova osumnjičenih ili optuženih za korupcijske afere rekavši da oni čine 'politički štetnu organizaciju koja je državne tvrtke koristila kao svoj osobni i stranački bankomat' te se upitao je li legitimna vlast financirana na taj način. (HIna)