Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Zdravko Marić pred stotinjak je najboljih domaćih izvioznika obrazložio plan novog proračuna.


Marić je istaknuo kako će raditi na tome da novi proračun bude što transparentniji, a cilj je, ponovio je ministar, deficit svesti na 3 posto BDP-a.

Vezani članci Zdravko Marić Zdravko Marić: "Nismo predlagali smanjenje plaća, sindikati su pokušali izdramatizirati sastanak" Sjednica Vlade Vlada ide u rebalans, minus u proračunu veći od 23 milijarde kuna: "Ovo je kratkotrajni šok, moramo biti čvrsti i izdržati"

Izvoznici, koji zapošljavaju više od polovice ukupno zaposlenih u Hrvatskoj, prije svega žele smanjenje administrativnih barijera zbog lakšeg ulaganja na domaćem tržištu.

"Država mora raditi na eliminiranju raznih administrativnih barijera, da njima omogući lakše poslovanje doma i mislim da su oni najbolji skup i podskup našeg gospodarstva, jer imaju doticaja s inozemnim tržištima", smatra ministar Marić.

"Izvozno gospodarstvo je slično nogometu, ofanzivno se igra na tuđem terenu i to su onda golovi, a na domaćem terenu se čvrsto brani domaći teren i brani se od nekvalitetnih proizvoda", poslužio se poredbom Darinko Bago iz udruge Hrvatski izvoznici.