Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad ili obrana?

Savršen opis izvoznog gospodarstva korištenjem nogometnog riječnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić pred stotinjak je najboljih domaćih izvioznika obrazložio plan novog proračuna.

Marić je istaknuo kako će raditi na tome da novi proračun bude što transparentniji, a cilj je, ponovio je ministar, deficit svesti na 3 posto BDP-a.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Na odmoru Prvi put otkako je otišao iz Vlade bivši ministar financija Marić pred kamerama: Otkrio je li našao posao Zdravko Marić - 1 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Zdravko Marić jučer ispitan u USKOK-u u svojstvu svjedoka u aferi Vjetroelektrane

Izvoznici, koji zapošljavaju više od polovice ukupno zaposlenih u Hrvatskoj, prije svega žele smanjenje administrativnih barijera zbog lakšeg ulaganja na domaćem tržištu.

"Država mora raditi na eliminiranju raznih administrativnih barijera, da njima omogući lakše poslovanje doma i mislim da su oni najbolji skup i podskup našeg gospodarstva, jer imaju doticaja s inozemnim tržištima", smatra ministar Marić.

"Izvozno gospodarstvo je slično nogometu, ofanzivno se igra na tuđem terenu i to su onda golovi, a na domaćem terenu se čvrsto brani domaći teren i brani se od nekvalitetnih proizvoda", poslužio se poredbom Darinko Bago iz udruge Hrvatski izvoznici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene