Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lex Perković

Propao pokušaj otvaranja rasprave o izmjenama Ustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Propao je još jedan pokušaj otvaranja rasprave na saborskim tijelima o izmjenama Ustava na kojima inzistira SDP paralelno dok odbija kompletnu provedbu takozvanog 'lex Perković'. SDP nije skupio kvorum te nije mogao provesti glasovanje o svojem prijedlogu ustavnih promjena.

SDP ne odustaje od inicijative za promjenu Ustava kojom misle da će riješiti slučaj Perković a pritom izbjeći izručenje koje traži Njemačka.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u Čakovcu - 5 Rok 20 dana Čeka se datum konstituiranja Sabora: Na potezu je Milanović Slika nije dostupna 'Ne znam što će se dogoditi s Perkovićem' Sabor: Grbin o izmjenama Zakona o pravosudnoj suradnji

Peđa Grbin na saborskom je odboru za zakonodavstvo iznova predložio promjenu Ustava po kojoj bi teška ubojstva političkim motivom bila kaznena djela bez zastare.

>> Oporba se obrušila na Vladu: Hitno mijenjajte 'lex Perković'!

U ime HDZ-a Davorin Mlakar kazao je kako je ovo bespotreban SDP-ov pokušaj koji treba ignorirati. Ovim, kazao je Mlakar, pokušava se zavarati javnost hrvatska i europska da se nešto pokušava napraviti, a zapravo se ne radi ništa.

Davorin Mlakar je kazao i kako je očekivao da će nakon kritika iz EU i jučerašnjih najava sankcija već danas SDP umjesto izmjena Ustava predložiti izmjenu zakona o pravosudnoj suradnji zemalja članica EU u kaznenim stvarima tzv lex Perković.

SDP-ova Ingrid Antičević govoreći u korist izmjena Ustava kazala je da su one upravo jamstvo za provedbu europskog uhidbenog naloga jer rješavaju problem zastare, a s druge stane kazala je da svi oni na koje se mijena tiče neće mirno spavati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene