Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađeno 17 bačava nepoznatog sadržaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na divljem odlagalištu uz rijeku Londžu na Dubokom dolu u Pleternici danas je pronađeno 17 bačava od 200 litara, za sada nepoznata sadržaja.

Bačve je pronašao mještanin koji kod divljeg odlagališta obrađuje zemlju te o tome izvijestio policiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vatra ugašena Požar na zagrebačkom odlagalištu: Zapalio se otpad u CIOS-u, na teren izašlo devet vatrogasnih vozila Karepovac - 1 Prijeti li opasnost građanima? Novi problemi sa sanacijom Karepovca: Tehnički pregled nije uspio, izvođač upozorava - odlagalište je poput sarkofaga

Ako je suditi po sadržaju jedne otvorene bačve, može se pretpostaviti kako je riječ o bojama, ljepilu i sličnu kemijskom otpadu. 

Na mjesto pronalaska s policijskim službenicima izišao je i inspektor za zaštitu okoliša te djelatnici pleterničkog "Komunalca", koji će bačve, doznaje se od direktora tvrtke Ivice Kovačića, odvesti s divljeg odlagališta i primjereno uskladištiti.

Sve dok se ne završi analiza, ne možemo reći je li riječ o opasnu ili neopasnu otpadu, pa tek nakon toga možemo vidjeti što ćemo s njim, dodao je, upozorivši kako takav način odlaganja otpada uistinu nije primjeren. 

Na svu sreću bačve nisu procurile i uglavnom su zatvorene,
ali se svakako moraju odvesti, istaknuo je Kovačić, potuživši se da unatoč njihovu nastojanju u pleterničkom kraju ima puno dviljih odlagališta.

Lani smo za uređenje jednoga od takvih odlagališta, koje je bilo blizu odlagališta u Dobrom dolu, uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potrošili oko 400.000 kuna i na istom je mjestu zasađeno pet tisuća sadnica hrasta lužnjaka, podsjetio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene