Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok požari bukte

Dok su gasili požare: Vatrogascima u Rogoznici prijete ovrhom za vodu s hidranta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DVD-u Rogoznica već više od deset godina stižu računi za vodu s hidranta. Jedinog na kojem se nalazi mjerilo za vodu, ali kojeg oni ni ne koriste. Račun za koji ih se terete popeo se i sada im prijeti ovrha.

Tko plaća vodu s hidranta? Ako se radi o Rogoznici, onda računi stižu na adresu lokalnog DVD-a. Ni jedan hidrant u okolici nema mjerilo za vodu, osim onog koji se nalazi upravo ispred vatrogasne stanice u Rogoznici i s njega se vatrogascima obračunava potrošena voda, požalio je vatrogasni zapovjednik Čedo Živković. Da stvar bude gora, oni vodu s tog hidranta godinama ne koriste, ali im šibenski vodovod uredno šalje račune za paušal.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

''Ima nekoliko hidranata oko tog mjesta, ali ovaj je najbliže vatrogasnoj postaji. Neko vrijeme smo uzimali vodu s njega, ali kad su počeli stizati računi za vodu počeli smo koristiti druge'', rekao je Živković za Dnevnik.hr.

Što se tiče tih prvih računa nešto su čak i platili. ''Kad smo vidjeli da su počeli dolaziti računi, počeli smo se buniti. Nešto smo platili, nešto su nam oprostili i rekli da računa više neće biti. Ali umjesto toga su podnijeli tužbu protiv nas. Zadnjih godina ne uzimamo vodu iz tog hidranta, ali vodovod je počeo naplaćivati paušal. Napravili su ovrhu, a paušal samo za prošlu godinu iznosi gotovo 4.000 kuna'', kazao je.

Na svakom sastanku u šibenskom vodovodu, kaže, vatrogascima obećaju da će se situacija riješiti. Međutim, upravo za vrijeme najgorih požara ranije ovog tjedna po povratku s terena, čekala ih je ''čestitka'' odvjetničkog ureda koji im je poslao pismo ovrhe. ''Bilo je toliko obećanja da će se to riješiti, to godinama traje. Bojim se za dečke koji za nas rade. Oni to rade sa srcem, volonterski, ponekad ulaze i u preopasne situacije za život. Mi bi za taj novac za koji nas terete mogli kupiti čizme, one glavu čuvaju vatrogascima u vatri i na kamenu'', kaže zapovjednik Živković.

''Probali smo to godinama riješiti miroljubivo. Prošle godine smo čak angažirali i odvjetnika, a i odvjetnik košta'', napominje te dodaje da sada trebaju riješiti problem da im se ne naplati pedesetak tisuća kuna, odnosno da se ukinu sva potraživanja.

''Bit nam je da služimo onome čemu služimo, imamo i požare i poplave, dečki su uvijek pri ruci. Stvarno smo uvijek tu na raspolaganju i pravne nas zavrzlame ne zanimaju. Moj bivši zapovjednik rekao je da mu je teže doći na sud za to nego što mu je u svih 40 godina staža bilo otići na požarište'', zaključuje Živković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene