Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na području Dugog Sela

FOTO Pronađena desničarska aktivistica (23), ispitala je policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O okolnostima nestanka s 23-godišnjakinjom je razgovarala zagrebačka policija. U njezinom slučaju nisu pronađeni elementi kaznenog djela.

Nestanak Kristine Ćurković je u petak navečer oko 21:30 sati prijavila njezina sestra, rekavši splitskoj policiji da se ona zadnji put obitelji mobitelom javila 2. siječnja i rekla kako putuje autobusom iz Vukovara u Split, ali da kući nije došla niti se javlja na pozive mobitelom.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

Pronađena je u subotu u poslijepodnevnim satima, a s njom je razgovarala zagrebačka policija. "Djevojka je pronađena na području Dugog Sela te slijedi obavljanje razgovora radi utvrđivanja svih okolnosti i razloga njenog nestanka", izvijestio je MUP na svojim stranicama.

"Pronađena je živa i zdrava", potvrdio nam je i njezin odvjetnik Zvonimir Hodak i dodao kako se pozadina nestanka trenutno ne zna. Još nije bio u kontaktu sa svojom klijenticom, te ne zna gdje su je točno pronašli.

Kako piše 24sata, Kristina Ćurković je nakon razgovora sa zagrebačkom policijom puštena jer u njezinom postupku nije bilo elemenata kaznenog djela. 

Policija na Bajakovu pregledala službeni auto srbijanske Vlade: Provociraju nas!

Kako smo ranije doznali iz PU splitsko-dalmatinske i PU zagrebačke, Kristina se posljednji put s obitelji čula prije dva dana dok je još bila u Zagrebu. Tada je razgovarala s nekim tko joj se predstavio kao sudionik Križnog puta, doznaje se na Facebook profilu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Ćurković potrgala zastavu EU: Financirali su gay paradu u Splitu

Nakon toga joj se gubio svaki trag. "Molimo građane ukoliko imaju bilo kakvu informaciju vezanu uz nestanak osobe da istu dojave na 192, odnosno u najbližu policijsku postaju, a sve podatke također vezane uz nestalu osobu mogu dostaviti i putem nacionalne evidencije nestalih osoba", rekla je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske dok je trajala potraga.

Prijatelji se okupili na Zrinjevcu dok je trajala potraga

Skup u organizaciji Građanske inicijative za zaštitu ugroženih studenata je okupio 20-tak ljudi, uglavnom Kristininih prijatelja koji su apelirali na sve u Hrvatskoj da se uključe u potragu za njom, napominjući da je ona ranije dobivala prijetnje smrću, ali da policija na to nije reagirala.

Ana Vrkašević iz Građanske inicijative poručila je kako je, osim apela, cilj okupljanja bio pružiti potporu obitelji Kristine Ćurković, ocijenivši kako bi nestanak mogao biti povezan s njezinim istupima u javnosti.

Inače, Kristina je javnosti postala poznata nakon što je 2011. godine u Omišu s još jednom aktivisticom jajima gađala HDZ-ovce te je iste godine sa zgrade splitskog Gradskog poglavarstva skinula zastavu Europske unije. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene