Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom Svjetskog dana učitelja

Promocija odgojitelja, učitelja i nastavnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Svjetskog dana učitelja, koji se održao u subotu, Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta organizirali su svečanu promociju odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika.

Odluku o ponovnom izboru u zvanje mentora i savjetnika dobit će 248 odgojno-obrazovnih radnika. Napredovanjem u zvanje želi se nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini.

Pročitajte i ovo Nakon štrajka sudaca - domino efekt? Vrijeme će pokazati Može li štrajk sudaca pokrenuti domino-efekt? "Budući da je superizborna godina, vladajući imaju mogućnost odriješiti kesu" Slika nije dostupna Istraživanje TALIS Od 34 zemlje Hrvatska ima najlošije ravnatelje škola

Promoviranim mentorima i savjetnicima odluke su uručili Vinko Filipović, ravnatelj Agencije i Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta. 'Promoviran sam u učitelja savjetnika. To je nekakva nagrada za ovaj moj dosadašnji rad, i nastavljam dalje', kazao je Zoran Štefanac, učitelj glazbe u osnovnoj i srednjoj školi.

>> ‘Ne samo učiteljima, nego i djeci treba dati važnost i poštovanje!’

'Svjetski dan učitelja, prilika je za cijelo društvo da se podsjeti važnosti nastavničke profesije u društvu. U teškim vremenima poziv pred kojeg se postavlja najviše izazova je poziv učitelja. Vrijeme koje ne nudi viziju budućnosti i jasne korake prema cilju, vrijeme koje ne cijeni trud i rad već traži podobnost, vrijeme koje ne cijeni znanje i dugoročno ulaganje već instant postignuće i materijalno, koje ne promiče humanističke i moralne vrijednosti, zahtijeva od učitelja upravo suprotno - djeci i mladima pružiti viziju, pokazati da su trud, rad i znanje istinske ljudske vrijednosti. Svjetski dan učitelja prilika je da sve nastavnike/ce pozovemo na aktivan doprinos javnoj raspravi o prijedlogu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije', poručili su iz Forum za slobodu odgoja povodom Svjetskog dana učitelja. (Hina/Agencija VLM) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene