Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osobni stil u uredu

Promjena stila zbog posla: 'Nije mi problem niti otići pod nož'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osobni stil ne mora nestati osim ako se ne zapošljavamo u strogo definiranom okruženju.

Svoj stav na pitanje o spremnosti promjene osobnog izgleda radi dobivanja posla iznijelo je više od 800 ispitanika u anketi portala MojPosao.

Pročitajte i ovo Dario Juričan - 2 pismo plenkoviću Dario Juričan traži ured u Visokoj uz janjce i vino: ''Grabar-Kitarović promovirat će Hrvatsku iz svoje špajze'' Slika nije dostupna preokret preokreta Teško je ovo objasniti: Bivša predsjednica u jednom danu dvaput promijenila mišljenje o uredu... Čekamo nastavak!

Polovica, točnije 48 posto ispitanika, shvaća važnost izgleda u neverbalnoj komunikaciji te je spremna na različite ustupke na račun svog osobnog modnog stila i fizičkog izgleda radi novog ili boljeg posla. Riječ o promjeni frizure, drugačijem načinu odijevanja pa sve do značajnijih promjena izgleda.

Većina ispitanika složila se da je poslovni intervju  kao prvi spoj, treba se obući da zadivimo okolinu. 

Najradikalniji stav, koji je iskazao jedan od sudionika ankete koji podržavaju promjene osobnog stila, bio je: 'Dok mi se ta promjena sviđa i ako ju doživljavam kao poboljšanje, nije mi problem niti otići pod nož'.

Dio ispitanika, njih 28 posto, spreman je na promjene, ali ne u potpunosti. 'Ne namjeravam se trajno promijeniti, ići u solarije, nositi štikle, ali spremna sam se našminkati', simpatičan je komentar jedne ispitanice.

I najmanju promjenu izgleda zbog posla odbija 15 posto ispitanika. Svaki deseti ispitanik isključuje svaku poveznicu modnog stila i fizičkog izgleda s povećanjem šansa za dobivanje posla. Ispitanici napominju da odijelo ne čini čovjeka, nego da čovjek čini odijelo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene