Ime novog Vladina povjerenika za Agrokor i dalje nije službeno objavljeno, ali danas tijekom cijelog prijepodneva u Banskim dvorima traju sastanci.

Galerija


Kako javlja reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov, na sastanku je u Banskim dvorima bio i drugi čovjek investicijskog fonda Knighthead Thomas Wagner, koji je i jučer bio u Vladi, no danas je otišao bez komentara.

Vezani članci Fabris Peruško (Dnevnik.hr) Peruško o nagodbi s vjerovnicima: "Imamo dvotrećinsku potporu, sada dogovore treba pretvoriti u provediva rješenja" Nagodba u Agrokoru dovedena u pitanje (Foto: Dnevnik.hr) Grčevita borba oko nagodbe u Agrokoru: "Ulog je prevelik, sva imovina nije dovoljna da se isplati cijeli dug"

Iz zgrade je izašla i Marica Vidaković, predstavnica vjerovnika, no nije htjela ništa komentirati, dok je šef HSLS-a Darinko Kosor bio rječitiji. Na pitanje zna li tko je novi povjerenik za Agrokor, kazao je kako "ćemo imati povjerenika i zamjenicu".

Podsjetimo, prema neslužbenim izvorima, novi bi Vladin povjerenik za Agrokor trebao biti Fabris Peruško, a mjesto zamjenice trebalo bi pripasti Ireni Weber. S premijerom na sastancima sudjeluju i Martina Dalić te Gordan Jandroković, a razgovaraju i s koalicijskim partnerima, pa je tako u Vladu stigao i Milorad Pupovac. Po riječima Kosora, Pupovac je demantirao ultimatum Vladi vezan uz ostanak Martine Dalić.

Ni ministri nisu bili pretjerano raspoloženi za izjave.

"Zapravo sam samo vidio to u naslov u medijima, ja ne vjerujem da se gospodin Pupovac služi ucjenama ili koji ste vi izričaj upotrijebili, a dijalog je normalna stvar da se ljudi razgovaraju", kazao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Ministar rada Marko Pavić poručio je tak kako premijer vodi koalicijske razgovore te "da vjerujem kako će sve biti u redu"