Intenzivne oborine tijekom vikenda prouzročile su porast vodostaja rijeka u Hrvatskoj, a u dijelovima Hrvatske došlo je do poplava. Voda je zatvorila dio prometnica u zemlji.

Galerija


Zbog poplava prekinut je promet državnom cestom Hrvatska Kostajnica – Dvor (DC47) u mjestu Kuljani, na županijskoj cesti Glina – Veliki Obljaj (ŽC3231) u mjestu Šibine, na županijskoj cesti Topusko – Maljevac (ŽC3223) u mjestu Staro Selo te na županijskoj cesti Hrastovica – Zelena Dolina (ŽC2201), javlja HAK.

Vezani članci Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) Liječnici ne žele biti odgovorni za vozače: Prijave ruše povjerenje liječnika i pacijenata Gužve, Lučko, Ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Vozači, oprez! Pojačan promet na cestama, na A1 dvije prometne nesreće

U Ogulinu je zbog poplava zatvorena državna cesta Trg hrvatskih rodoljuba (DC42), a zabrana prometa na snazi je i na ŽC1383 Zvečaj.
HAK upozorava da se zbog poplave otežano vozi na cesti Gornje Komarevo – Mađari – Letovanić – Blinja (ŽC3208).

Zbog izlijevanja vode na cestu vozi se usporeno na DC1 kod mjesta Prijeboj.

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostala vozila državnom cestom DC1 preko Knina); autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom (DC3) kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački (DC54 ); Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 između čvorova Čavle i Kikovica, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te državna cesta Obrovac – Gračac (DC27).