Intenzivne oborine tijekom vikenda prouzročile su porast vodostaja rijeka u Hrvatskoj, a u dijelovima Hrvatske došlo je do poplava. Voda je zatvorila dio prometnica u zemlji.

Galerija


Zbog poplava prekinut je promet državnom cestom Hrvatska Kostajnica – Dvor (DC47) u mjestu Kuljani, na županijskoj cesti Glina – Veliki Obljaj (ŽC3231) u mjestu Šibine, na županijskoj cesti Topusko – Maljevac (ŽC3223) u mjestu Staro Selo te na županijskoj cesti Hrastovica – Zelena Dolina (ŽC2201), javlja HAK.

Vezani članci Pretrčavanje ceste Klinci istrčali ispred automobila nasred ceste, spasile su ih samo dobre kočnice Sudar Zbog poledice potpuno izgubio kontrolu nad autom, ali čini se da ima anđela čuvara

U Ogulinu je zbog poplava zatvorena državna cesta Trg hrvatskih rodoljuba (DC42), a zabrana prometa na snazi je i na ŽC1383 Zvečaj.
HAK upozorava da se zbog poplave otežano vozi na cesti Gornje Komarevo – Mađari – Letovanić – Blinja (ŽC3208).

Zbog izlijevanja vode na cestu vozi se usporeno na DC1 kod mjesta Prijeboj.

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostala vozila državnom cestom DC1 preko Knina); autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom (DC3) kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački (DC54 ); Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 između čvorova Čavle i Kikovica, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te državna cesta Obrovac – Gračac (DC27).