Obavijesti Video Pretražite Navigacija
95 obitelji čeka

Zašto već sedam godina stoje radovi na projektu vrijednom 200 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radovi na izgradnji naselja za stotinjak mladih obitelji, Kunjača u Perušiću stoje već neko vrijeme. Iako je projekt općine Perušić i Ministarstva regionalnog razvitka vrijedan oko 200 milijuna kuna i trebao biti primjer naseljavanja demografski uništenih krajeva i vraćanja mladih u ruralna područja - ni nakon sedam godina u naselju još nema nijedne kuće.

Naselje Kunjača ovih dana izgleda sablasno. U potpunosti uređene prometnice, postavljeni prometni znakovi, pješački prijelazi, hidranti, šahtovi, trafostanice, a kuća nema. U ovaj projekt do sada je država uložila više od trideset milijuna kuna, općina Perušić desetak milijuna i 30 hektara građevinskog zemljišta, zainteresiranih je bilo i više nego što je bilo kuća u planu - i onda je sve stalo.

Pročitajte i ovo Autocesta do Dubrovnika - 5 Novac osiguran Odabrani projektanti za najskuplju dionicu autoceste do Dubrovnika, evo tko će na njoj raditi Rene Medvešek i Anja Perković radovi dobro napreduju Više od 4 godine od potresa obnova u centru Zagreba: "Negdje se tom tunelu nazire kraj pa nam je svima lakše"

U općini ističu da su oni sve svoje obveze ispunili i da se čeka podjela parcela i osiguravanje građevinskog materijala stanovnicima, a na to se ugovorom obvezalo nadležno Ministarstvo. Budući stanovnici žive diljem Like kao podstanari ili u najbolju ruku s roditeljima u istom domaćinstvu i nestrpljivo čekaju da se projekt ponovno pokrene.

>> Vrijedan gotovo 96.000 eura: Predstavljen projekt koji priprema učenike za tržište rada

Izgradnju naselja ugovorili su 2006. općina Perušić i Ministarstvo regionalnog razvoja koje se obvezalo izgraditi infrastrukturu, što je i učinilo, te podijeliti parcele i osigurati materijal za gradnju budućim stanovnicima, no to još nije učinjeno.

95 obitelji je na brdu iznad Perušića trebalo izgraditi dom koji bi ih u prosjeku stajao stotinjak tisuća kuna. Većina još uvijek strpljivo čeka nastavak izgradnje i raduje se useljenju u nove domove - makar sa zakašnjenjem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene