Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjava predsjednika stranke

Projekt Domovina ne izlazi na parlamentarne izbore u rujnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik stranke Projekt Domovina, Krešimir Planinić, u izjavio je objasnio zašto njegova stranke neće izaći na parlamentarne izbore u rujnu.

Politička stranka Projekt Domovina odlučila je da neće izaći sa svojim kandidatima na parlamentarne izbore 11. rujna. Javnosti se obratio predsjednik stranke, Krešimir Planinić, čiju izjavu prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obljetnica referenduma SDP bijesan zbog poteza Hrvatske pošte: "Jasno se svrstala na stranu desničarenja i diskriminacije dijela sugrađana" Slika nije dostupna Uputili pismo predsjedniku Sabora Udruga 'U ime obitelji' ostala bez odgovora na prijedlog o reguliranju rada nedjeljom

"Poštovani,

ovim putem želimo hrvatsku javnost izvijestiti kako je politička stranka Projekt Domovina odlučila da neće izaći sa svojim kandidatima na parlamentarne izbore u nedjelju, 11.9.2016. Na prošlim izborima za Hrvatski sabor, prije devet mjeseci, izašavši samostalno pod imenom U ime obitelji – Projekt Domovina dobili smo povjerenja ukupno 24 000 birača, ali nismo prešli visoki prag od 5%. Istovremeno, 90% stranaka u lijevoj i desnoj koaliciji svojim je glasom poduprlo 3 ili 4 puta manje birača – ali su ušli u parlament trgujući s dvjema najvećim strankama – HDZ-om i SDP-om. Ovim samostalnim izlaskom još smo jednom potvrdili nepravednost izbornog sustava za čiju je promjenu građanska inicijativa „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ prikupila više od 380 000 potpisa hrvatskih birača.

Proteklih mjesec dana Projekt Domovina obavila je razgovore s brojnim političkim strankama i pojedincima - svima se i ovim putem zahvaljujemo na vremenu i povjerenju. Kako se u ovih devet mjeseci od zadnjih izbora nisu promijenile okolnosti, procijenili smo da ćemo najviše doprinijeti izboru kvalitetnih saborskih zastupnika tako da potaknemo naše birače i podupiratelje da izađu na izbore te da svoj, preferencijalni glas, daju kandidatima koji će ih predstavljati na pošten i dosljedan način. Politička stranka Projekt Domovina će surađujući s udrugom U ime obitelji svojim biračima i podupirateljima u svakoj izbornoj jednici preporučiti kandidata koji se zalaže za zaštitu i promicanje braka i obitelji, vjerskih i građanskih sloboda, demokratizaciju Hrvatske te borbu protiv svakog oblika korupcije koja je jedna od glavnih kočnica gospodarskog oporavka Hrvatske.

Analize pokazuju, naime, da su zadržana dominantna promišljanja na HDZ/SDP polovima koja u skorijoj budućnosti neće donijeti željene promjene u Hrvatskoj, no volju birača poštujemo. Vjerujemo da ćemo daljnjim postojanim radom te izlaskom na lokalne izbore ukloniti nepovoljne izborne okolnosti te djelotvorno proširiti ispravne vrijednosti u društvu, kao i demokršćansku opciju u politici. Tako ćemo, nakon preporuka za kandidate saborskih zastupnika, u prvi fokus Projekta Domovine staviti lokalne izbore naredne godine.

U nadi da ćemo izabrati kvalitetne predstavnike u Hrvatskom saboru, srdačan pozdrav,

 Krešimir Planinić, predsjednik"
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene