"Svjestan sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama koje će raditi svoj posao", izjavio je Saša Đurđić, a prenijela njegova supruga. Podsjetimo, Saša Đurđić lažni je profesor koji je početkom mjeseca dao otkaz u Srednjoj školi Ivana Seljanca nakon što se otkrilo da ima krivotvorenu diplomu zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Galerija


Njegova supruga Milica Đurđić, kandidatkinja za europarlamentarne izbore, kazala je za Podravski.hr kako obitelj proživljava pravu dramu.

Vezani članci 65 zaraženih u domovima za starije - 3 Pučka pravobraniteljica nakon otkrića ilegalnog doma u kojem je otkrivena korona: "Pitanje koliko je takvih domova u Hrvatskoj" Ilustracija Zaražena djelatnica ilegalnog doma za starije, alarmirana inspekcija: "Vidjet ćemo koliko je osoba ondje..."

"Ja to nisam znala, nisam onda ni bila u braku. Svjesna sam toga što je moj suprug učinio", izjavila je.

Tvrdi kako njezin suprug nije otišao u Njemačku nakon otkaza koji je dao u školi u kojoj je radio 16 godina. "Evo, tu je pokraj mene", rekla je Milica Đurđić.

Ravnateljica Srednje škole Ivana Seljanca Gordana Juran Ratković izjavila je kako je obavijest o lažnoj diplomi dugogodišnjeg kolege, koji je bio imenovan i za njezina zamjenika, dobila u ponedjeljak 29. travnja poslijepodne u pismu s fakulteta.

"Odmah idući dan, u utorak, pokrenuli smo dodatnu provjeru na fakultetu i nakon toga smo isti dan pokrenuli proceduru za davanje izvanrednog otkaza, a također smo podnijeli kaznenu prijavu. Procedura je strogo propisana i postupak davanja izvanrednog otkaza traje 14 dana. Kao prvi korak zatražila sam očitovanje od kolege Đurđića, za što je rok dva dana", izjavila je.

U srijedu je bio Prvi maj, neradni dan, a u četvrtak je Saša Đurđić došao u školu i, umjesto očitovanja, sam dao otkaz. Da to nije učinio, škola bi nastavila s procedurom izvanrednog otkaza.

"Kao ravnateljica, nadzirem nastavu svih profesora i kolega ni po čemu nije odudarao u pedagoškom smislu. Svima nam je bio šok i bili smo iznenađeni kad je stigla obavijest o lažnoj diplomi. Kolega se nije službeno očitovao, ali nije ništa zanijekao kad smo ga suočili s činjenicama. Sam je kazao da to što je učinio nije dobro", napomenula je ravnateljica.

Saša Đurđić dobit će plaću za travanj. Državno odvjetništvo odlučit će, kao i u drugim slučajevima lažnih diploma u školama, o tome hoće li i pod kakvim kvalifikacijama protiv njega podići optužnicu, prenosi Podravski.hr. 

Neslavni smo rekorderi Europe: U Hrvatskoj mladi najkasnije odlaze iz obiteljskog gnijezda