Obavijesti Video Pretražite Navigacija
radio 16 godina

Progovorio lažni profesor iz Križevaca: "Svjestan sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama"

Provjereno donosi priču o diplomama 4 (Foto: Provjereno)
Provjereno donosi priču o diplomama 4 (Foto: Provjereno) Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno donosi priču o diplomama 4 (Foto: Provjereno) Provjereno donosi priču o diplomama 4 (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Diplome (Foto: Dnevnik.hr) Diplome (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Diplome, ilustracija (Foto: Getty images) Diplome, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images Problemi s diplomama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Problemi s diplomama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nadzor otkrio krivotvorene diplome (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
"Svjestan sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama koje će raditi svoj posao", izjavio je Saša Đurđić, a prenijela njegova supruga. Podsjetimo, Saša Đurđić lažni je profesor koji je početkom mjeseca dao otkaz u Srednjoj školi Ivana Seljanca nakon što se otkrilo da ima krivotvorenu diplomu zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Njegova supruga Milica Đurđić, kandidatkinja za europarlamentarne izbore, kazala je za Podravski.hr kako obitelj proživljava pravu dramu.

Pročitajte i ovo Tragedija u Kostanjevcu Riječkom - 2 tuga u Kostanjevcu Riječkom Mladiću osumnjičenom za smrt 16-godišnjeg prijatelja određen pritvor: Objavljeno što mu se stavlja na teret U Kostanjevcu Riječkom preminuo 16-godišnjak - 2 UŽAS NA PROSLAVI Vlasnik kafića o tragediji: "Svaki dan su dolazili na sok, igrali su biljar, jednostavno su bili nerazdvojni"

"Ja to nisam znala, nisam onda ni bila u braku. Svjesna sam toga što je moj suprug učinio", izjavila je.

Tvrdi kako njezin suprug nije otišao u Njemačku nakon otkaza koji je dao u školi u kojoj je radio 16 godina. "Evo, tu je pokraj mene", rekla je Milica Đurđić.

Ravnateljica Srednje škole Ivana Seljanca Gordana Juran Ratković izjavila je kako je obavijest o lažnoj diplomi dugogodišnjeg kolege, koji je bio imenovan i za njezina zamjenika, dobila u ponedjeljak 29. travnja poslijepodne u pismu s fakulteta.

"Odmah idući dan, u utorak, pokrenuli smo dodatnu provjeru na fakultetu i nakon toga smo isti dan pokrenuli proceduru za davanje izvanrednog otkaza, a također smo podnijeli kaznenu prijavu. Procedura je strogo propisana i postupak davanja izvanrednog otkaza traje 14 dana. Kao prvi korak zatražila sam očitovanje od kolege Đurđića, za što je rok dva dana", izjavila je.

U srijedu je bio Prvi maj, neradni dan, a u četvrtak je Saša Đurđić došao u školu i, umjesto očitovanja, sam dao otkaz. Da to nije učinio, škola bi nastavila s procedurom izvanrednog otkaza.

"Kao ravnateljica, nadzirem nastavu svih profesora i kolega ni po čemu nije odudarao u pedagoškom smislu. Svima nam je bio šok i bili smo iznenađeni kad je stigla obavijest o lažnoj diplomi. Kolega se nije službeno očitovao, ali nije ništa zanijekao kad smo ga suočili s činjenicama. Sam je kazao da to što je učinio nije dobro", napomenula je ravnateljica.

Saša Đurđić dobit će plaću za travanj. Državno odvjetništvo odlučit će, kao i u drugim slučajevima lažnih diploma u školama, o tome hoće li i pod kakvim kvalifikacijama protiv njega podići optužnicu, prenosi Podravski.hr. 

Aktualno Neslavni smo rekorderi Europe: U Hrvatskoj mladi najkasnije odlaze iz obiteljskog gnijezda +0 Mladi u obiteljskom domu (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Neslavni smo rekorderi Europe: U Hrvatskoj mladi najkasnije odlaze iz obiteljskog gnijezda 1/1 >>


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene