Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMJENA VREMENA

Stiže osvježenje, kiša i saharski pijesak: Pogledajte kada bi temperature mogle dosegnuti ljetne vrijednosti

Oblačno i kišovito vrijeme (Foto: Marko Lukunic/PIXSEL)
Oblačno i kišovito vrijeme (Foto: Marko Lukunic/PIXSEL) Marko Lukunic/PIXSEL
Aktualno Galerija +0 Oblačno i kišovito vrijeme (Foto: Marko Lukunic/PIXSEL) Galerija 1/1 >>
Ugodan i topao, a ponajprije sunčan vikend je iza nas a pred nama novi radni tjedan i prolazno pogoršanje vremena. Utorak će tako obilježiti povremeno padanje kiše, uz pljuskove i grmljavinu.

Bit će i osjetno svježije nego u prvom danu tjedna. Ponegdje i za 10-ak stupnjeva, no ipak u nastavku tjedna čeka nas proljepšanje vremena, iako još uvijek neće biti posve stabilno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Kiša će stići na Jadran već tijekom noći s ponedjeljka na utorak, a potom će se proširiti na kopnene krajeve. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren i jak jugoistočni vjetar, dok će na moru jugo pojačati i do olujne jakosti. Unatoč tome neće biti hladno, u kopnenom dijelu biti će 10-ak stupnjeva, a na moru ponegdje i 15.

Većinom oblačno u unutrašnjosti ostaje i u drugom dijelu dana. Još je ponegdje moguća kiša ili pljusak, a bit će i vjetrovito te osjetno svježije, uz maksimalnu temperaturu od 13 do 18 stupnjeva.

Pretežno oblačno, vjetrovito, povremeno s kišom također će biti i u Slavoniji. Jugoistočni vjetar ovdje će biti posebno izražen. Temperatura malo viša nego na zapadu, iako će isto biti svježije - očekuje se od 15 do 19 stupnjeva.

Pretežno oblačno će biti i u gorskoj Hrvatskoj. Nešto promjenjivije vrijeme slijedi na Jadranu. No ukupno na cijelom ovom području vrijeme po jugu, uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Jugo će poslijepodne na moru malo i oslabjeti. U gorju također svježije dok će na moru to biti malo manje izraženo. Temperatura se na Jadranu neće baš mnogo ni mijenjati u odnosu na jutro. Bit će između 13 i 18 stupnjeva.

Isto vrijedi i za Dalmaciju. Sutra očekujemo dosta oblaka i, povremeno malo sunca. No bit će i kiše te pljuskova s grmljavinom. Puhat će jako i olujno jugo, a temperatura će biti između 15 i 19 stupnjeva.

Vjetar s juga obilježit će cijeli tjedan. Svakim danom sve toplije pa bismo pred vikend mogli dosegnuti i ljetnih 27. No prije toga, iako će u četvrtak biti većinom sunčano i suho, srijeda i posebno petak donose mogućnost za novu kišu i pljuskove. U srijedu uglavnom lokalno u poslijepodnevnim satima, dok će u petak pljuskovi biti učestaliji posvuda.

Na Jadranu će uglavnom puhati suha južina uz dosta sunca, osobito u četvrtak. A u petak, s novim poremećajem koji će nam stići sa zapada, na moru će biti kiše ili pljuskova i grmljavine. Od sredine tjedna toplije, no ne u istoj mjeri kao na kontinentu.

Sutra preporučamo kišobrane i nemojte prati automobile. S ovom kišom moglo bi biti nešto saharskog pijeska i peludi koje je trenutno dosta u zraku pa radije pričekajte vikend. Te će prljavštine u zraku biti cijeli ovaj tjedan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene