Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sunce nadomak ruke

Ljeto još nije gotovo! Uskoro stiže vrijeme koje će vam popraviti raspoloženje

Damjana Ćurkov donosi vremensku prognozu (Foto: Dnevnik.hr)
Damjana Ćurkov donosi vremensku prognozu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Damjana Ćurkov donosi vremensku prognozu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Vrijeme još u subotu nestabilno, a onda opet pravo ljetno vrijeme.

Ponovno ćemo imati malo nestabilniji početak vikenda. Tako će u subotu prijepodne biti nešto oblačnije s povremenom kišom ili pljuskovima, ali će se već poslijepodne postupno razvedravati pa će nedjelja proći u znaku sunčana vremena. A onda će nas takvo sunčano vrijeme pratiti i u novom tjednu, kada će postupno danju biti i toplije pa će sredinom idućeg tjedna biti i vruće uz 30ak stupnjeva, i to osobito na moru. Ali dani su već sada kraći, noćne temperature ugodnije, tako da će se te eventualne vrućine svakako lakše podnostiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Novo pogoršanje je pred nama, ali neki će u lijepom vremenu ipak uživati duže: Meteorolog donosi detalje Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce

U prizmenom sloju smo u polju povišenog tlaka, ali preko nas će se premještati jedna masa vlažnog i nestabilnog zraka.

Pa će u takvim okolnostima noć i jutro biti nešto nestabilniji s povremenom kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na sjevernom Jadranu i bura. Najniža temperatura na kopnu od 12 do 16, dok će uz obalu biti između 18 i 22 stupnja.

Od sredine dana će oborine biti sve rjeđe te će se postupno razvedravati pa će poslijepodne biti više manje sunčano. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak temperatura do najviše 26 stupnjeva.

Na istoku će biti pretežno sunčano te ugodno uz uglavnom 25 stupnjeva. Vjetar slab, tek ponegdje i umjeren sjeverozapadni.

I na sjevernom Jadranu i u gorju će poslijepodne biti sunčanije, jedino u Lici još uvijek može pasti malo kiše. Puhat će slaba do umjerena bura ili sjeverozpadnjak, a temperatura od 21 u gorju do 27 na obali i otocima sjevernog Jadrana.

U Dalmaciji uglavnom sunčano, ali uz jači razvoj oblaka može biti još ponekog pljuska. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će se kretati između 25 i 28 stupnjeva.

Temperatura mora je tek koji stupanj niža od temperature zraka koja se mjeri u najtoplijem dijelu dana, tako da će vrijeme i dalje biti pogodno za kupanje.

Na kraju ovog tjedna i početkom idućeg će biti pretežno sunčano, a prema sredini tjedna i sve toplije tako da će vrijeme idućih dana povoljno djelovati na naše raspoloženje.

Slično i na Jadranu, dakle i ovdje sunčano te postupno još malo toplije pa će sredinom tjedna ponegdje temperatura ponovno prelaziti 30 stupnjeva.

Dakle, sutra ćemo imati malo nestabilniji početak dana, ali već nam se od nedjelje vraća sunčano i stabilno vrijeme koje će nas onda pratiti i u idućem tjednu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene