Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Ovo ne djeluje kao proljeće: Stiže li nam uskoro stabilizacija vremena?

Nastavlja se razdoblje svježijeg i vrlo promjenljivog vremena uz česte oborine kojih će najviše biti u nedjelju. Kakvo će biti vrijeme idućih dana zna meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Slijedećih dana u naše će krajeve i dalje pritjecati vlažan i nestabilan oceanski zrak. Zbog toga se nastavlja razdoblje svježijeg i vrlo promjenljivog vremena uz česte oborine kojih će najviše biti u nedjelju.

U četvrtak će nam kišne, a na Jadranu i u gorskom području i grmljavinske oblake stvarati ciklonalni vrtlog kojeg podržava i vrlo dinamična ciklonalna aktivnost u višim slojevima atmosfere. U takvim okolnostima u četvrtak već u noći i od jutra posvuda će prevladavati oblačno povremeno s kišom, osobito u gorskom području gdje će biti i jačih lokalnih nestabilnosti.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić meteorolog ivan čačić Mala škola prognoze: Ovo bi moglo dovesti do novog obaranja temperaturnih rekorda

Izraženijih grmljavinskih pljuskova i obilnije oborine bit će i na Jadranu i u priobalju. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, a na istoku će na udare puhati i jak istočnjak. Na većem dijelu Jadrana umjereno do jako jugo. Jedino će prema sjeveru prolazno puhati bura u okretanju na jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, a na Jadranu od 13 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Život je započeo kao slikar, a onda se umiješala sudbina: Znate li tko je Samuel Morse?

Danju u Središnjoj Hrvatskoj kao i posvuda u unutrašnjosti većinom oblačno i povremeno kišovito. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak. Bit će još malo svježije nego u srijedu uz najvišu temperaturu od 12 do 16 stupnjeva. I u istočnim predjelima povremeno kiša uz mjestimice umjeren jugoistočnjak i istočnjak. Poslijepodne temperatura ponegdje 15 do 18 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj i poslijepodne pretežno oblačno i kišovito. Na Jadranu, većinom prijepodne povremeno kiša te lokalni pljuskovi i grmljavina, dok će poslijepodne biti i sunčanih razdoblja. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura u gorskom području od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Unija za Mediteran Alarmantne vremenske nepogode: Na udaru suša, požara, toplinskih valova, nestašice vode...

U Dalmaciji promjenljivo povremeno s kišom, često i izraženijim pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje i obilnijom oborinom. Puhat će umjereno do jako jugo. Temperatura od 17 do 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Novo izvješće pokazalo: Još uvijek možemo ograničiti razinu zagrijavanja Zemlje

Slijedećih dana u unutrašnjosti i dalje nestabilno povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Najviše oblaka i kiše očekuje se u nedjelju, a sunčanih razdoblja u subotu kad će biti i najtoplije. Vjetar uglavnom slab. Vrlo nestabilno vrijeme povremeno s kišom ili grmljavinskim pljuskovima očekuje se i na Jadranu, osobito u nedjelju. U subotu će posvuda jačati jugo.

Stabilizacije vremena još nema na vidiku, jer prognostički modeli slijedeći tjedan i dalje podržavaju vrlo promjenljivo vrijeme povremeno uz oborine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene