Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog obilnih kiša

Proglašena elementarna nepogoda u Bednji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinski župan Zvonimir Sabati odlučio je proglasiti elementarnu nepogodu zbog obilne kiše koja je od 2. do 12. veljače ove godine padala na području općine Bednje.

Obilne kiše uzrokovale su veliko pomicanje tla i uništile su nerazvrstane lokalne i županijske ceste, a prijeti i opasnost od urušavanja kuća i gospodarskih zgrada, istaknuo je Sabati. Općinsko povjerenstvo procijenilo je da je šteta 3,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Županijsko povjerenstvo za procjenu štete poslat će tu procjenu Državnom povjerenstvu, Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja sa zahtjevom za dodjelu pomoći po hitnom postupku.

Za hitni popravak cesta, kako bi se ljudima omogućilo kretanje i normalan život, potrebno je 170 tisuća kuna. U financiranju popravaka sudjelovat će i Varaždinska županija, najavio je Sabati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene