Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinski župan Zvonimir Sabati odlučio je proglasiti elementarnu nepogodu zbog obilne kiše koja je od 2. do 12. veljače ove godine padala na području općine Bednje.


Obilne kiše uzrokovale su veliko pomicanje tla i uništile su nerazvrstane lokalne i županijske ceste, a prijeti i opasnost od urušavanja kuća i gospodarskih zgrada, istaknuo je Sabati. Općinsko povjerenstvo procijenilo je da je šteta 3,5 milijuna kuna.

Vezani članci Policija, ilustracija U Varaždinu pronađen teško ozlijeđeni 35-godišnjak, ležao je bez svijesti: Vjerojatno ga je napalo više osoba Grafiti s nacističkim simbolima Varaždinac ekspresno kažnjen zbog marihuane na majici, bi li prošao jeftinije da je imao kukasti križ? U tiskari otkrili kakve sve upite imaju

Županijsko povjerenstvo za procjenu štete poslat će tu procjenu Državnom povjerenstvu, Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja sa zahtjevom za dodjelu pomoći po hitnom postupku.

Za hitni popravak cesta, kako bi se ljudima omogućilo kretanje i normalan život, potrebno je 170 tisuća kuna. U financiranju popravaka sudjelovat će i Varaždinska županija, najavio je Sabati.