Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar turizma Darko Lorencin predstavio je novi program Ministarstva turizma i Ministarstva poduzetništva i obrta pod nazivom '1000 bazena za hrvatski turizam' za koji je u ovoj godini osigurano 10 milijuna kuna.


Projekt '1000 bazena za hrvatski turizam' se pokreće kako bi se povećala konkurentnost, stvorili uvjeti za produljenje turističke sezone i potaknulo privatne iznajmljivače da se uključe u poduzetništvo, da otvore obrt ili trgovačko društvo, jer prema procjenama turoperatora objekti s dodatnim sadržajem poput bazena imaju 30 posto više rezervacija.

'Bazen ima velik utjecaj jer bez bazena gosti uopće ne žele bukirati objekt u unutrašnjosti Istre', kazao je Dario Ivanković, vlasnik jedne vile.

Vezani članci Slika nije dostupna Dobra vijest - Sada lakše do bazena! Slika nije dostupna HBOR predstavio do sada najpovoljnije kredite za poduzetnike

>>'1000 BAZENA ZA HRVATSKI TURIZAM'

Za projekt je u ovoj godini osigurano deset milijuna kuna, od toga je šest osiguralo Ministarstvo turizma, a četiri Ministarstvo poduzetništva i obrta. Osigurava se do pedeset posto ukupne vrijednosti investicije, ali maksimalno 50 tisuća kuna po poduzetniku.

Izmijenjen je i Pravilnik o jednostavnim građevinama i radovima čime je omogućeno da se bez građevinske i lokacijske dozvole može izgraditi bazen do 100 metara četvornih na građevnoj čestici već postojeće zgrade.

>>Jug Hrvatske piše nove turističke rekorde!

Uvjeti za subvenciju su, ako je riječ o trgovačkom društvu, da je tijekom 2012. imalo minimalno dvije zaposlene osobe dulje od tri mjeseca, ako je riječ o obrtu minimalno jednog zaposlenog u 2012. ne kraće od tri mjeseca, te ako je riječ o privatnim iznajmljivačima da do predaje natječajne dokumentacije moraju biti registrirani kao obrt, trgovačko društvo ili zadruga i imati barem jednog zaposlenog.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju