Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostat će u područnom uredu

Pročelnik HZZ-a razriješen zbog zapošljavanja 'bombaša' iz Vodica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pročelnik šibenske područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Luka Petrina razriješen je s te dužnosti odlukom iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Petrina je potvrdio kako je dobio odluku o razrješenju, te kako mu mandat službeno prestaje danas.

Pročitajte i ovo Ilustracija POMOĆ I NAKNADA Država kažnjava nezaposlene koji se žele obrazovati? ''Odobrili su mi zahtjev, krenula sam, ali ima jedan problem'' Ilustracija - 4 MJERE POMOĆI U KORONAKRIZI Ministar: ''Utvrđene su nepravilnosti, poslodavci će morati vratiti novac u proračun''

Iako nije želio komentirati razloge iz kojih je došlo do smjene, neslužbeno se doznaje kako je razlog tomu zapošljavanje jednog od mladića iz Vodica koji se sumnjiče za postavljanje improvizirane eksplozivne naprave na Jelačićevom trgu u Zagrebu, ispod spomenika banu Josipu Jelačiću u siječnju 2013. godine.

Optuženi bombaši s Trga bana Jelačića

Mediji su još prošlog tjedna upozorili na spornu odluku sada već bivšeg pročelnika po kojoj je posao u vodičkoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobio Tomislav Strikoman, te su upućivali na činjenicu da je mladić prilikom zapošljavanja trebao priložiti i potvrdu o nekažnjavanju i da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. A poznato je da je, zajedno s još četvoricom Vodičana obuhvaćen kaznenim postupkom zbog navedenog slučaja.

Petrina će, kako je kazao, ostati raditi u šibenskoj područnoj službi HZZ-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene