Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 8 mjeseci

Optuženi bombaši s Trga bana Jelačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo osam mjeseci nakon što su u noćnim satima na Trgu bana Jelačića postavili improviziranu eksplozivnu napravu u kojoj nije bilo ozlijeđenih zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv šestorice Vodičana.

"Bombaši iz Vodica" prijavljeni su za dovođenje u opasnost života i imovine te pomaganje u tom nedjelu. Jedan od dvojice pomagača je, tvrdi tužiteljstvo na svojim internetskim stranicama, nabavio eksploziv, a drugi ga darovao mladim Vodičanima te ih obučio kako njime rukovati. Najviša zatvorska kazna za ta nedjela je pet godina.

Iako tužiteljstvo nije objavilo imena sumnja se da je tijekom prosinca prošle godine 58-godišnjak nabavio eksploziv skupini mladih Vodičana i naučio ih kako rukovati i postaviti eksplozivnu napravu. Kad su improviziranu napravu aktivirali na glavnome zagrebačkom trgu, mladići su navodno otišli na sendvič, a zatim su se kod prolaznika raspitivali o eksploziji.

Nakon njihova uhićenja, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić rekao je da je jedini motiv podmetanja eksplozije bila obijest, no poslije se ispričao zbog te izjave, ističući da to nije bio njihov jedini motiv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O 'zlatnoj mladeži': 'Mi kad zgazimo nekog krivi smo, a oni su samo bili na krivom mjestu u krivo vrijeme' Slika nije dostupna Policija o 'bombašima': 'Motiv je OBIJEST! Od lagodnog života nisu znali što bi sa sobom!'

>>'Motiv je OBIJEST! Od lagodnog života nisu znali što bi sa sobom!'

Po pisanju medija, osumnjičeni su mahom iz uglednih obitelji, tzv. zlatna mladež, a nakon incidenta grad Vodice je na službenim internetskim stranicama objavio ispriku hrvatskoj javnosti, posebice građanima Zagreba, zbog uznemiravanja koje je izazvala skupina Vodičana.

Eksplozija na središnjem zagrebačkom trgu sredinom siječnja ove godine bila je treća u razmaku od samo dva tjedna koja je tada odjeknula Zagrebom. Za druge dvije, znatno snažnije, ali također bez poginulih optužen je Vojislav Blažević kojemu već traje suđenje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene