Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Na Zavižanu oboren snježni rekord!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako jutarnje temperature nisu niske kao jučer dan smo započeli kišom, a u gorju pada i snijeg.

Najviše temperature u sedam ujutro izmjerene su u Dubrovniku i Pločama, 12 stupnja, dok je u glavnom gradu šest stupnjeva. Nula je izmjerena u Delnicama, a minusi su na Sljemenu i Zavižanu.

Pročitajte i ovo Vremenska prognoza za idućih nekoliko dana Vremenska prognoza Kakav nas produženi vikend očekuje? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima

Prijepodne će biti pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu ponegdje uz grmljavinu, a u gorju snijegom, stoji na stranicama DHMZ-a. Na Zavižanu su jutros u 7 sati izmjerena 322 centimetara snijega, što je najveća visina snijega zabilježena od početka meteoroloških mjerenja koja se vrše od 1. kolovoza1953. godine. Stari rekord iznosio je 320 centimetara, a zabilježen je 6. ožujka 1984.

>> 12:02 - počelo je proljeće!

Sredinom dana sa zapada će započeti razvedravanje, ali su još mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren, u sjevernim krajevima i gorju jak sjeverac, na Jadranu većinom jak sjeverac i sjeverozapadnjak, mjestimice s olujnim udarima. Najviša temperatura između 6 i 12, na Jadranu od 11 do 15°C.

U nedjelju snijeg

U petak i subotu vrijeme će biti barem djelomice sunčano te suho. Nedjelja nam nosi više oblaka, a u zapadnim kopnenim krajevima već tad će povremeno biti šanse za susnježicu i snijeg. Uz slab do umjeren vjetar sa sjevera postupno sve hladnije.

Na moru će prevladavati sunčano sve do kraja subote kad će na sjevernom dijelu ipak biti sve više oblaka. Od nedjelje će uz promjenjivu naoblaku povremeno biti kiše, uglavnom na sjevernom i srednjem Jadranu. Za vikend se na moru ponovno očekuje i južina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene