Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Kada se studiranje oduži na čak 12 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ukupnog broja studenata prošle je godine diplomiralo njih manje od 10 posto. Iako se prosjek studiranja od 7 godina može činiti predugim, ima i onih čiji indeksi na fakultetima provedu i više desetljeća.

Novinar Provjerenog istražio je kako uzbuđenje zbog upisa na željeni fakultet, veliki planovi o završetku studija u roku i želje za budućnost brzo splasnu kada krenu ispiti, sati učenja i tisuće stranica knjiga i skripti.  

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore

Matko Stanković je fotograf koji je studirao punih 12 godina i jedan je od rijetkih studenata koji je nakon poduže stanke izbivanja s fakulteta ispit išao polagati u starački dom. Profesor je, naime, otišao u mirovinu i njegov se kolegij ukinuo.

Poznati redatelj Dalibor Matanić dugo je imao status vječnog studenta; Akademiju je upisao 1993. godine, a diplomirao je prije tri tjedna. 

Na Filozofskom fakultetu profesorica Goranka Lugomer Armand osnovala je savjetovalište slikovita imena 'Vjetar u apsolventska leđa', gdje motivira i savjetuje one kojima je studiranje zapelo.

Cijeli prilog o vječnim studentima i njihovima mukama i problemima pogledajte u piloženom video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene