Obavijesti Pretražite Navigacija
Strogi zakoni

Pritvor za sve u ustaškim odorama u Bleiburgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema strogim austrijskim zakonima u Bleiburgu je zabranjeno nošenje vojne odore ili isticanje vojnog znakovlja povezanog s vojskama Sila osovina.

Počasni bleiburški vod je upozorio sve one koji Bleiburg misle posjetiti 15. svibnja kako je prema austrijskim zakonima strogo zabranjeno isticanje tekstualnih, slikovnih i drugih vrsta političkih poruka, kao i svaka vrsta trgovanja bez dozvole.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan potez Poznati trgovački lanac uvodi sat tišine: Hoćemo li uskoro to doživjeti i u Hrvatskoj? Komemoracija u Bleiburgu - 3 austrija osnovala povjerenstvo Zabranjuje li se komemoracija na Bleiburgu? "Obilježavanje kakvo je bilo do 2019. godine vjerojatno neće biti prihvatljivo"

U obavijesti, koju su objavili, također stoji da je zabranjeno nošenje odore ili vojnog znakovlja koji se mogu povezati s vojskama Sila osovina i njenih saveznika, javlja Večernji list.

Ne smije se ni imitirati uniforme nacista ili njihovih saveznika. Počasni bleiburški vod je savjetovao da se ta upozorenja shvate ozbiljno, jer austrijska policija komemoraciju namjerava nadzirati videom, a pripremili su i pokretne pritvore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene