Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema strogim austrijskim zakonima u Bleiburgu je zabranjeno nošenje vojne odore ili isticanje vojnog znakovlja povezanog s vojskama Sila osovina.


Počasni bleiburški vod je upozorio sve one koji Bleiburg misle posjetiti 15. svibnja kako je prema austrijskim zakonima strogo zabranjeno isticanje tekstualnih, slikovnih i drugih vrsta političkih poruka, kao i svaka vrsta trgovanja bez dozvole.

Vezani članci Beč: Ilustracija - 1 Nosi titulu najboljeg grada za život, a ujedno je i dom za oko 35 tisuća Hrvata: Prosječna plaća je 2800 eura, ali ipak nije sve tako sjajno Ilustracija Panika u Austriji: Pojačali naoružane policijske kontrole zbog mogućih napada

U obavijesti, koju su objavili, također stoji da je zabranjeno nošenje odore ili vojnog znakovlja koji se mogu povezati s vojskama Sila osovina i njenih saveznika, javlja Večernji list.

Ne smije se ni imitirati uniforme nacista ili njihovih saveznika. Počasni bleiburški vod je savjetovao da se ta upozorenja shvate ozbiljno, jer austrijska policija komemoraciju namjerava nadzirati videom, a pripremili su i pokretne pritvore.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju