Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dela se sve u 16''

Pritisak Provjerenog urodio plodom: Razlika je nebo i zemlja

Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Pretprošlog je tjedna Ema Branica podsjetila gradonačelnika Zagreba Milana Bandića na obećanje koje je dao, a nije ispunio. I jasno mu je dala do znanja da će nastaviti to činiti sve dok se divlji deponij koji smo otkrili usred grada ne sanira. U četvrtak ujutro već stižu dobre vijesti sa Savice - sada se stvarno ''dela sve u 16''. Pogledajte što je ekipa Provjerenog snimila i usporedbu sa starim snimkama - razlika je nebo i zemlja.

Od očajnog prizora nevjerojatne količine smeća do neprepoznatljivih kadrova istog mjesta.

Pročitajte i ovo 9-godišnjaka ugrizao pas Večeras u Provjerenom Majka 9-godišnjaka kojeg je u Zagrebu napao pas i progrizao mu bedro: "Odšteta mu neće ukloniti traumu" Helena Andračić Donosi Provjereno Majka 9-godišnjeg dječaka koji se kobnog dana igrao s prijateljima na igralištu, a završio na tlu s ugrizima na bedru: "Dijete je bilo bijelo od šoka i straha"

Sada konačno možemo reći da se ovdje zaista radi i razlika je itekako vidljiva. Na lokaciji na kojoj je ekipa Provjerenog na Savici stajala prošli tjedan je bilo smeće i od žute kuće je ostao samo satelitski tanjur.

Radi se po 12 sati posljednja dva dana, i radnici čistoće i koncesionari. Osam kamiona po smjeni odveli su više tisuća tona smeća.

Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Čak su i probili put do najkritičnije zone gdje smeće ulazi u jezero i mislimo da će konačno izvaditi to smeće iz jezera, ali kao što se može primijetiti na snimci, smeće se zatrpavalo prije.

''Romi su iznajmili dva dana bager koji je kopao u zemlju unutra. Upitno je koliko možda tri, pet metara i tu su utrpavali smeće, ne zna se koliko'', rekao je ribič Branko Kunović.

Srušene su kuće koje ondje nisu ni trebale biti. Uz jezero, a pogotovo uz dalekovod zabranjena je gradnja.

''Konačno, konačno izgleda da se sve to pokrenulo'', kazao je ribič Branko.

Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vidljiva promjena na divljem deponiju na zagrebačkoj Savici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Ribiči već imaju plan kako će ovo mjesto urediti za sve građane. Mjesto kakvo je trebalo biti da grad nije žmirio nad problemom i prešutno odobravao ilegalan biznis koji se ondje vodio, jer je trebalo niknuti postrojenje za termičku obradu smeća - a to je jasan dokaz kako je grad za ovo itekako znao.

Snimke prije i poslije iz reportaže Provjerenog možete pogledati u priloženom videu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene