Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva od četiri najvaljene

Pristupna konferencija s Hrvatskom već 24. srpnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska, koja u sljedeću srijedu, 1. srpnja, od Češke preuzima rotirajuće polugodišnje predsjedništvo Europske unije, planira organizirati prvu Međuvladinu konferenciju o pristupanju s Hrvatskom već 24. srpnja, potvrdio je Hini švedski diplomatski izvor.

Na pitanje ima li u toj najavi razloga za optimizam da bi moglo biti pomaka u hrvatskim pregovorima s obzirom da je upravo danas češko predsjedništvo otkazalo pristupnu konferenciju koja se trebala održati u petak, izvor je rekao: 'Sve što mogu reći jest da planiramo pristupnu konferenciju za 24. srpnja'.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Čeka se ratifikacija Švedska korak bliže NATO-u: Poznato kada će ključna zemlja glasati o pristupanju

Češko predsjedništvo EU-a odlučilo je u srijedu otkazati pristupnu konferenciju s Hrvatskom planiranu za petak 26. lipnja, jer zbog slovenske blokade nema nijednog poglavlja koje bi se moglo otvoriti ili zatvoriti. To je je treći put da češko predsjedništvo otkazuje Međuvladinu konferenciju o pristupanju s Hrvatskom i prvi put da se tijekom jednog predsjedništva ne održi nijedna Međuvladina konferencija o pristupanju otkako je Hrvatska započela pregovore u listopadu 2005.

Švedska je već ranije najavila da tijekom svojih šest mjeseci predsjedanja planira organizirati četiri Međuvladine konferencije o pristupanju s Hrvatskom. (Hina)


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene